ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Δέκα μήνες φυλακή σε Γερμανούς αξιωματικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Η αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ Αττικής έκαναν εφόδους σε αποθήκες και χώρους σε Ηράκλειο και Χερσόνησο – Μόνο οι διαφυγόντες δασμοί των προϊόντων που εντόπισαν, υπερβαίνουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ

Προϊόντα-μαϊμού πάσης φύσεως, από είδη ένδυσης και υπόδησης μέχρι τσάντες και άλλα αξεσουάρ, απομιμήσεις γνωστών εταιρειών και οίκων, είχαν στην κατοχή τους δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη στη διάρκεια καλά συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Ηράκλειο και Χερσόνησο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε.Αττικής.

Τα κλιμάκια πραγματοποίησαν εφόδους σε αποθήκες και άλλους χώρους που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες σε περιοχές του Ηρακλείου και της Χερσονήσου.

Για την υπόθεση διώκονται δύο άτομα

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 56χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και εις βάρος άνδρα 48 ετών, ο οποίος και αναζητείται από τις διωκτικές αρχές. Και οι δύο βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της διάθεσης και πώλησης απομιμητικών προϊόντων, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Στις αποθήκες που χρησιμοποιούσαν οι δύο άνδρες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλήθος προϊόντων απομίμησης και πιο συγκεκριμένα 74.283 αντικείμενα που αφορούσαν σε ρούχα, παπούτσια και διάφορα αξεσουάρ.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 153.255 ευρώ ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, κοντέινερ και πλήθος εγγράφων.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών σε βάρος των εταιρειών προϊόντα – μαϊμού των οποίων θα διοχέτευαν στην αγορά οι δύο εμπλεκόμενοι, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ενώ την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.