ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Εσβησε η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο -Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ιεράπετρα

Συγκεκριμένα 130 στρέμματα χορτολιβαδικής καθώς και 50 στρέμματα γεωργικής έκτασης, έκαψε η φωτιά που ξέσπασε χθες στα Λευκόγεια του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 15 οχήματα με 34 πυροσβέστες.

Σε εξέλιξη φωτιά στην Ιεράπετρα
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη αλλά χωρίς να εμπνέει ανησυχία βρίσκεται και η φωτιά στο Νέο Μύρτος Ιεράπετρας για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 14 οχήματα με 32 πυροσβέστες καθώς και δύο ελικόπτερα.
Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, τα ελικόπτερα στο Νέο Μύρτος «λειτούργησαν χειρουργικά καθώς το σημείο όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα στοιχεία για τη φωτιά δεν είναι θετικά ωστόσο διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια.

Οπως αναφέρει το ekriti.gr η χθεσινή ημέρα για την Πυροσβεστική στην Κρήτη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη όμως για ακόμη μία φορά, η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Να σημειωθεί ότι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κρήτη παραμένει υψηλός και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες ενω η εβδομάδα στο νησί προβλέπεται δύσκολη λόγω και των βοριάδων που είναι ενισχυμένοι σε πολλές περιοχές της Κρήτης.