ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο

Κίνδυνο – θάνατο αποτελούν πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε ολο το μήκος του Βόρειου Οδικού άξονα, καθώς έχουν γίνει αρκετές κατολισθήσεις.

Μετά τη Λυγαριά, στο ρεύμα προς Ηράκλειο, στην περιοχή του Φόδελε, στο Μπαλί και τη Νεάπολη, έχουν πέσει πέτρες και βράχια μέσα στο δρόμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οδηγοί που επικοινώνησαν με το Ράδιο Κρήτη, έκαναν ελιγμό μπαίνοντας αναγκαστικά στο αντίθετο ρεύμα, προκειμένου να μην πέσουν πάνω σε κάποιο βράχο ή κάποια μεγάλη πέτρα.
Λόγω καταπτώσεων χωμάτινων όγκων και πετρών είναι κλειστός ο δρόμος από Πλάτανο προς Σφηνάρι Κισσάμου, ενώ κλειστό είναι και τμήμα του επαρχιακού δικτύου κοντά στην παράκαμψη Τοπολίων».
Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων και πετρών καθώς και συγκεντρώσεις υδάτων έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας και κυρίως περιοχών των δήμων Πλατανιά Κανδάνου-Σελίνου και Κισσάμου, ενώ στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου κοντά στη θέση Πλατάνι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση χωμάτινων όγκων και πετρών στο οδόστρωμα.
Κατά τη διάρκεια της νύκτας έκλεισε ο δρόμος από Κολυμπάρι προς Νοπήγια λόγω εκτεταμένης κατολίσθησης, ωστόσο από τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι ενημερωμένες για τα συγκεκριμένα προβλήματα. Ο κ. Γιάννης Τζανοκωστάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικης Προστασίας ΠΕ Ηρακλείου κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις του, τονίζοντας ότι τα μεγαλύτερα προβληματα καταγράφονται στη Δυτική Κρήτη και στο Νομο Ηρακλείου, ενώ στο Λασίθι τα προβλήματα είναι περιορισμένα.

ekriti.gr/

(Φωτογραφία αρχειου)