ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Μάχη να αποτραπεί ρύπανση της θάλασσας μετά την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ

 
Επιστρατεύτηκε, μέσω του Δήμου και της ΔΕΗ, μηχάνημα και κατασκευάστηκε άμεσα ένα τεχνητό φράγμα προς τη θάλασσα

Σε πολλά μέτωπα κλήθηκαν να λειτουργήσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να αποτραπούν μεγαλύτερα προβλήματα, μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα και τη φωτιά που ακολούθησε.

Μια από τις “μάχες” που ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν και αυτή που είχε να κάνει με την αποτροπή ρύπανσης της θάλασσας στην περιοχή.

Το προσωπικό της ΔΕΗ, ο Δήμος Μαλεβιζίου, ρυμουλκά ασφαλείας και φυσικά το Λιμεναρχείο, που συντόνιζε την επιχείρηση αυτή, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή λαδιών ή αφρών στη θάλασσα κάτι που θα σήμαινε μεγάλη ζημιά, λίγο πριν την τουριστική περίοδο.

Επιστρατεύτηκε, μέσω του Δήμου και της ΔΕΗ, μηχάνημα και κατασκευάστηκε άμεσα ένα τεχνητό φράγμα προς τη θάλασσα. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε όλους ο αντιρυπαντικός εξοπλισμός του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, και δεν εντοπίστηκε καθόλου ρύπανση.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρισκόταν όλους ο μηχανισμός του ΑΗΣ, του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου, ωστόσο ευτυχώς δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε κάποιες άλλες ενέργειες.

Πηγή: cretalive.gr