ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Με αρκετούς επισκέπτες ανοίγουν τα ξενοδοχεία

Στην τελική φάση της προετοιμασίας για να αρχίσουν να λειτουργούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου είναι πολλά ξενοδοχεία στην Κρήτη. Μάλιστα στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου περιμένουν και μια καλή έναρξη της σεζόν, με αρκετό κόσμο λόγω των διακοπών του Πάσχα. Επιπλέον νέες μικρές και μεγάλες μονάδες είναι στα “σκαριά” σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Ο Νίκος Κόρακας, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, είπε στην “Π” ότι οι πρώτες μονάδες θα αρχίσουν να λειτουργούν μέχρι τις 12-14 Απριλίου, ενώ πολλοί ξενοδόχοι εκτιμούν ότι θα έχουν καλές πληρότητες τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επισκέπτες λόγω του Πάσχα.

Σήμερα ο ν. Χανίων διαθέτει 90.000-100.000 ξενοδοχειακές κλίνες και σύμφωνα με τον κ. Κόρακα από το 2016 έως σήμερα έχουν προστεθεί τουλάχιστον 2.000 επιπλέον κρεβάτια.


Νέες μονάδες στα Χανιά

Άλλωστε, οι επενδύσεις στα Χανιά με καινούργια ξενοδοχεία συνεχίζονται.

Η TUI σχεδιάζει μια νέα μεγάλη μονάδα στον Πλατανιά Χανίων, η οικογένεια Μαθιουλάκη ένα καινούργιο ξενοδοχείο στο Κολυμπάρι, ο όμιλος Sunny ένα ξενοδοχείο στον ν. Χανίων.

Μέχρι τις 10 Απριλίου ανοίγουν τα πρώτα ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο, που περιμένει αρκετό κόσμο το ορθόδοξο Πάσχα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη.

Η κα Μπιρλιράκη σημείωσε ότι ο Δήμος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια εδώ και χρόνια με πολλές δράσεις για να στηρίξει τον 12μηνο τουρισμό στο Ρέθυμνο.

Η ίδια είπε ότι κατά την εκτίμησή της γενικά η σεζόν θα πάει καλά παρά τις απώλειες από κάποιες αγορές, όπως είναι η βρετανική, η ολλανδική, η σκανδιναβική. “Μέχρι το τέλος της χρονιάς η κίνηση πιστεύω ότι θα ισορροπήσει” είπε.

Καινούργια boutique hotels

Οι ξενοδοχειακές τιμές διαμορφώνονται στα περυσινά επίπεδα, ενώ και στο Ρέθυμνο οι επενδύσεις συνεχίζονται κυρίως με νέα boutique hotels και ανακαινίσεις σε βίλες και διαμερίσματα. Ο ν. Ρεθύμνου διαθέτει σήμερα περίπου 33.000 κλίνες και σχεδιάζεται η δημιουργία δύο μεγάλων μονάδων εναλλακτικού τουρισμού. Στις 7 Απριλίου θα αρχίσουν να λειτουργούν τα πρώτα ξενοδοχεία στον ν. Λασιθίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μανόλη Βαρκαράκη.

Όπως είπε ο ίδιος, η έναρξη και το τέλος της σεζόν όσον αφορά την κίνηση θα παρουσιάσουν κάποιες δυσκολίες, ενώ ο Μάιος θα κυλήσει με προσφορές.

“Αν η σεζόν κλείσει με τα νούμερα του 2017, θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι” σχολίασε.

patris,gr