ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Κρήτη: “Με το έτσι θέλω” πήραν χρήματα από τους λογαριασμούς αγροτών

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη έχουν βρεθεί αρκετοί αγρότες στην Κρήτη, καθώς είδαν πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε πάρει χρήματα από τους λογαριασμούς τους!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που αναφέρονται στο ekriti.gr από αγρότες, πριν από λίγες μέρες είδαν πως η Υπηρεσία είχε προχωρήσει στην ανάκτηση χρηματικών ποσών τα οποία ποικίλουν ανάλογα με την κάθε περίπτωση και κυμαίνονται από 20 ευρώ ως και 100 ευρώ περίπου.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι οι αγρότες αυτοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την ολοκλήρωση καμίας διαδικασίας. Έγινε το «πρασίνισμα» τους πέρυσι κανονικά και πληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η αιτιολογία του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ανάκτηση των ποσών, ήταν πως έκαναν λάθος πέρυσι στο ποσοστό του «πρασινίσματος», λόγω αύξησης της συνολικής αξίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης. Απαράδεκτο χαρακτηρίζουν οι συνδικαλιστές αγρότες το γεγονός να μπορεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, να μπαίνει στους λογαριασμούς και να παίρνει πίσω χρήματα για περιπτώσεις αγροτών οι οποίοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τα αγροτεμάχια τους,

Παράλληλα τώρα βλέπουν στην τσέπη τους οι παραγωγοί τις μειωμένες επιδοτήσεις που σταδιακά χάνονται από το 2015 μέχρι το 2020. Η μείωση αυτή προβλέπεται στη νέα ΚΑΠ όπως είναι γνωστό για να ενισχυθούν οι επιδοτήσεις άλλων παραγωγών διαφορετικών προϊόντων όπως είναι το βαμβάκι και άλλες καλλιέργειες.
Οι αγρότες της Κρήτης ελπίζουν ότι στη νέα προγραμματική περίοδο από το 2021 και μετά τα ποσά των επιδοτήσεων θα αυξηθούν και πάλι για την ελαιοκαλλιέργεια.

 

neakriti.gr