ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Μια 65χρονη έδωσε ζωή με τον θάνατό της

Η οικογένεια της 65χρονης συναίνεση να προχωρήσει η διαδικασία της δωρεάς οργάνων – Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τη λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων

Ζωή πρόσφερε με τον θάνατό της μια 65χρονη γυναίκα στην Κρήτη, καθώς η οικογένειά της, συναίνεσε να προχωρήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων. Η κατάσταση της γυναίκας, που νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία, είχε κριθεί μη αναστρέψιμη.

Το περιστατικό έγινε στο ΠαΓΝΗ, όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη και μεταφορά οργάνων.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η διαδικασία λήψης και μεταφοράς οργάνων ολοκληρώθηκε επιτυχώς χθες Κυριακή 03/02/2019 και έγινε λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων, από τις ειδικές μεταμοσχευτικές ομάδες.

Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στα ΓΝΑ «Ιποκράτειο» και «Λαικό» (νεφρά), στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» (ήπαρ), ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο ΠαΓΝΗ.

Με ανακοίνωση του ο διοικητής του ΠαΓΝΗ ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την συντονισμένη και επιτυχή διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΠαΓΝΗ «ευχαριστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας που εργάστηκε συντονισμένα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και συγχαίρει την οικογένεια της δότριας που πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα της συγγενούς της, δίνοντας «ανάσα» ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και εφαρμόζοντας πολιτικές του Υπουργείου Υγείας, το νοσοκομείο μας συμβάλει ουσιαστικά στην οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου μεταμοσχευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ΕΣΥ.»