ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Οι Γιορτές Ρόκκας 2018 σας περιμένουν

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, 15 ομάδες καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπουν, από τις 19:00 μέχρι και τις 00:00, ένα χωριό σε χώρο θεάτρου, κάνοντας κάθε δρόμο, αυλή και ανοιχτό χώρο, μέρος ενός μεγάλου σκηνικού και το χωριό Κερά, μια Σκηνή.

Οι Γιορτές Ρόκκας 2018, στην έκτη συνεχόμενη διοργάνωσή τους, έχουν ως στόχο να ξεφύγουν από τα αυστηρά πλαίσια της θέασης και να δημιουργήσουν μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις του. Με αφορμή το προσωπικό του βίωμα τον καλούν να ανακαλύψει τον τόπο και τους ανθρώπους, να αναπτύξει σχέσεις και να επανέλθει σα θεατής, φίλος ή συμμέτοχος.

giortes_rokkas_giannis_perathorakis2.jpg

Στις φετινές εκδηλώσεις πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο τόπος και οι άνθρωποί του. Τα χωριά, οι διαδρομές και οι δεσμοί των ανθρώπων είναι ο κεντρικός θεματικός άξονας των Γιορτών Ρόκκας 2018. Συν-δημιουργοί γίνονται γι’ άλλη μια χρονιά οι φορείς της περιοχής, οι πολιτιστικοί κι εκπαιδευτικοί σύλλογοι και οι ντόπιοι καλλιτέχνες στηρίζοντας την διοργάνωση κι ενδυναμώνοντας το αποτύπωμα που αυτή τελικά θα αφήσει.

Οι Γιορτές Ρόκκας παραμένουν «μια γιορτή στο σπίτι μας» με κύρια χαρακτηριστικά το πάθος, το μεράκι, την φιλοξενία, το γέλιο, τη συγκίνηση, την δημιουργία των ανθρώπων τους κι εξελίσσονται σε μια εμπειρία μοναδική για όποιον αποφασίσει να τις επισκεφτεί… μια εμπειρία ζωής.