ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σε ποτάμι μετατράπηκε η εθνική οδός! (φωτογραφίες)

Σοβαρά προβλήματα επί του ΒΟΑΚ προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει από την Κυριακή την Κρήτη με καταρρακτώδεις βροχές, σχεδόν σε όλο το νησί.
Από χθες το βράδυ, σε όλο το μήκος της εθνικής οδού του νησιού, σημειώνονται κατολισθήσεις, ενώ βράχοι έχουν αποκολληθεί και μένουν πάνω στο οδόστρωμα, προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας.

 

 

 

 

 

 

Σημαντικές κατολισθήσεις, πρανών και βράχων, καταγράφονται στις Σίσες, αλλά και στην Σκεπαστή.
Την ίδια ώρα, τα νερά έχουν σχηματίσει ένα ποτάμι πάνω στο οδόστρωμα, στο τμήμα.Ηράκλειο – Ρέθυμνο, στο ύψος του Φόδελε αλλά και σε άλλα σημεία εγκυμονώντας κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον δρόμο Ηρακλείου – Μοιρών, καθώς στο ύψος της Σταυρακιανής Καμάρας πριν το Σίβα, το βουνό «κατεβάζει» λάσπη.

 

Απροσπέλαστος και πολύ επικίνδυνος είναι ο επαρχιακός δρόμος Φόδελε – Μάραθος.
Στα επικίνδυνα σημεία έχουν σπεύσει μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης και άνδρες της Τροχαίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 26/02/2019, ιδιαίτερα  στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων.
Ήδη παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, και να ενημερώνονται από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα για την βατότητα του οδικού δικτύου.  Καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.
Όλο το προσωπικό και τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας βρίσκονται επί έργω και παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κυρίως στον ΒΟΑΚ. Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις, που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται

ekriti.gr/

(φωτογραφίες: Μανούσος Ανδρουλάκης, Στέλιος Καψαλάκης για τη σελίδα Μετεωκρήτες)
(φωτογραφίες: Imageonline)