ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο γιατί βρέθηκε με λιγότερα πρόβατα από ότι είχε δηλώσει

Βρέθηκε με 44 πρόβατα λιγότερα από εκείνα που έχει δηλώσει στην κτηνοτροφική δήλωση έτους 2019.

Συνελήφθη, χθες το πρωί σε περιοχή του  Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος  Χερσονήσου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, 31χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα  χθες το πρωί από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο ποιμνιοστάσιο του 31χρονου όπου διαπιστώθηκε  να μην κατέχει άδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης και να κατέχει  44 πρόβατα  λιγότερα  από  εκείνα  που  έχει  δηλώσει  στην  κτηνοτροφική δήλωση  έτους  2019.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του όπου κατά την διάρκεια αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια και 35 κροτίδες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος  διατηρούσε ζώο συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και παραλείποντας την ηλεκτρονική τους σήμανση και βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα.

Η Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ενώ ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.