ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Όλες οι εκδηλώσεις πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο

Πλούσια και εορταστική η σημερινή πολιτιστική ατζέντα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού. Ακολουθούν ορισμένες από τις πολιτιστικές επιλογές, για τις οποίες η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι με τον τίτλο “Ημέρες Αγάπης 2019” έως τις 2.30 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Άγιο Νικόλαο.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο “Χώρα των ξωτικών” πραγματοποιείται σήμερα έως τις 8 το βράδυ, σε όλες τις πλατείες των Μαλίων.

Υπαίθρια έκθεση παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά έως τις 4 το απόγευμα στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο. Συνδιοργανωτές ο σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρέθυμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ», η δράση «Το Καπάκι να Κρατάς-Ρέθυμνο» και οι Ιδιοκτήτες Παλαιών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Ρεθύμνου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανερωμένης στολίζει το δέντρο στην πλατεία του χωριού στις 2 το μεσημέρι. Θα υπάρχουν πλούσια κεράσματα.

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 5 το απόγευμα στο Τυμπάκι. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι χορωδίες του Ωδείου “Μαέστρο” θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά του θα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ θα υπάρχει μπουφές, προσφορά των αρτοποιείων και των ζαχαροπλαστείων του Τυμπακίου.

Την ίδια ώρα, στις 5 το το απόγευμα στην πλατεία, στο Κεντρί, θα έχει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεντριού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ιεράπετρας.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για το “Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δένδρου” και στην Κριτσά από τις 5 έως τις 8 το βράδυ.

Εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου και για το Καστέλλι Ηρακλείου στις 5.30μμ

Στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Στυλιανού στα Δειλινά Ηρακλείου πραγματοποιείται χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου “Άγιος Ραφαήλ”.

Για 9η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης με τίτλο: “Μια Αγκαλιά για τα Παιδιά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών στο Ηράκλειο. Από τις 3 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή χορού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου «Αντώνιος Βορεάδης» στις 5 το απόγευμα. Η διοργάνωση γίνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου «ΡΕΑ», υπό την αιγίδα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα δώσουν οι σπουδαστές του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα προβών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο (3ος όροφος).

“Καλησπερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο – Κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα”. Αυτός είναι ο τίτλος της χριστουγεννιάτικης συναυλίας που δίδεται στις 7.30 το απόγευμα στη Νεάπολη Λασιθίου από τη Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το μουσικό παραμύθι: “Το Κοριτσάκι Με Τα Σπίρτα” παρουσιάζεται στις 8 το βράδυ στη Βασιλική Αγίου Μάρκου από το Έντεχνο Ωδείο.

Με την ταινία του Αργεντινού Σκηνοθέτη Ντάμιαν Σιφρόν, «Ιστορίες για αγρίους», κλείνει ο α΄ κύκλος του Αφιερώματος στον Ισπανικό και Ισπανόφωνο Κινηματογράφο που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Απόψε σε δύο προβολές, 20.00 – 22.00 και 22.15 – 00.15.

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» παρουσιάζει τη βραδιά μουσικής και λόγου: «Επί γης ειρήνη» στις 8.30 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Η εκδήλωση αποτελεί ένα αφιέρωμα στο αντιπολεμικό και εργατικό τραγούδι