ΚΡΗΤΗ

Κρίσιμη συνάντηση των αγροτών της Κρήτης με τον Στ. Αραχωβίτη – Τι θα ζητήσουν από τον υπουργό

Στην Αθήνα ταξιδεύουν απόψε οι εκπρόσωποι των αγροτικών Συλλόγων της Ιεράπετρας, Τυμπακίου, Σητείας και των Χανίων, προκειμένου να συναντηθούν αύριο Δευτέρα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης μάλιστα, αναμένεται να επισκεφτεί την Κρήτη το επόμενο διάστημα μόλις ολοκληρωθούν και οι προτάσεις της ομάδας αμπελουργών ελαιοπαραγωγών Κρήτης που τώρα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας από το ΤΕΙ και το ΓΕΩΤΕΕ,όπως δήλωσε στο ekriti o αντιπρόεδρός της και αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνας Χιλετζάκης.

Οι αγροτικοί σύλλογοι ανεβάινουν στην Αθήνα με γεμάτο υπόμνημα και με πρώτο θέμα τη στήριξη των θερμοκηπιακών καλλιεργιών σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου που μίλησε στο ekriti για την πολυαναμενόμενη συνάντηση.

Το σοβαρό ζήτημα με το έντομο Tuta Absoluta που προσβάλλει τις ντομάτες έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους παραγωγούς και θα ζητήσουν μέτρα από το υπουργείο αφού η άνοιξη πλησιάζει και όλοι φοβούνται έξαρση της παρουσίας της φονικής πεταλούδας στις καλλιέργειες

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 10:30 το πρωί ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι οι θα συναντηθούν και με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε προγραμματισμένο ραντεβού στη Βουλή ή στη Χαριλάου Τρικούπη , ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τον κύκλο των επαφών με τα πολιτικά κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες είχαν υποδεχτεί στο Τυμπάκι, στα γραφεία του αγροτικού Συλλόγου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια σύσκεψη, η οποία είχε παγκρήτιο χαρακτήρα.
ekriti.gr