ΚΡΗΤΗ

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη- Ταυτοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ

Τ ο πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου που εμφανίζεται φέτος στην Κρήτη ταυτοποίησε το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εφημερίδα «Πατρίς», ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθηγητής Γιώργος Σουρβίνος, το δείγμα αίματος της ασθενούς εστάλη στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας το οποίο αποτελεί το μοναδικό εργαστήριο αναφοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Κρήτη. Ο τελικός εργαστηριακός έλεγχος, για τυπικούς λόγους, θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ασθενής ηλικίας περίπου 80 ετών νοσηλεύθηκε από τις 31 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στην Παθολογική κλινική του Βενιζελείου και έχει ήδη πάρει εξιτήριο.

Εισήχθη στο νοσοκομείο με τα τυπικά συμπτώματα του ιού, εγκεφαλίτιδα/μηνιγγίτιδα και ο εργαστηριακός έλεγχος που ακολούθησε «έδειξε» τον ιό.

“Κάναμε δύο φορές έλεγχο στο δείγμα με τις απόλυτα ειδικές και ενδεδειγμένες μεθόδους που καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τώρα περιμένουμε και τον τυπικό έλεγχο από το ΚΕΕΛΠΝΟ, σημείωσε ο κ. Σουρβίνος.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη περιστατικό του ιού του Νείλου στο Ρέθυμνο.

cretapost.gr/