ΚΡΗΤΗ

Κτηνωδία στη Σητεία: Κρατούσε πέντε σκύλους δεμένους σε βαρέλια

Ο 66χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου

Πολύ ακριβά θα πληρώσει την κακομεταχείριση των πέντε σκύλων του ένας 66χρονος, ο οποίος τους κρατούσε δεμένους μέσα σε βαρέλια στο αγροτεμάχιο της ιδιοκτησίας του σε περιοχή του Δήμου Σητείας, περιορίζοντας βάναυσα τις κινήσεις τους, χωρίς να τους παρέχει τροφή και νερό, ούτε τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής .

Μετά από καταγγελία που δέχθηκαν, οι αστυνομικοί του τμήματος Σητείας έκαναν έλεγχο στον χώρο, επιβεβαίωσαν ότι τα σκυλιά ήταν φυλακισμένα χωρίς να τηρούται οι απαραίτητοι κανόνες ευζωίας κι έτσι ο 66χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς. Παράλληλα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, που είναι βαρύτατα στην περίπτωσή του αφού κακομεταχειριζόταν πέντε ζώα.

*** Στην Ζάκυνθο, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή σε έναν κάτοικο του νησιού, ο οποίος κρατούσε δεμένο με αλυσίδα σε ένα τσιμεντένιο σωλήνα τον σκύλο του. Ο δράστης, στον οποίο έχουν ήδη επιβληθεί τα σχετικά πρόστιμα, εντοπίστηκε από μέλη του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων τα οποία έκαναν καταγγελία σε βάρος του για κακοποίηση ζώου.