ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η Βόρεια Ήπειρος τον αποχαιρέτησε – Πάνδημη θλίψη- Συγκλονίζουν ο θρήνος και η αξιοπρέπεια των γονιών του –

Στη γη των Βουλιαράτων αναπαύεται ο 35χρονος ομογενής – Χιλιάδες έδωσαν το παρών στην κηδεία του – Συγκλονίζουν ο θρήνος και η αξιοπρέπεια των γονιών του – To συγκλονιστικό μοιρολόι: «Σήκω Κωστάκη γιε μου…» – Συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου Αργυροκάστρου – Κακαβιάς

 

Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αποχαιρέτησε ο ελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου. Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του που έγινε ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο 35χρονος ομογενής αναπαύτηκε στη γη των Βουλιαράτων: Στο χωριό που γεννήθηκε, ανδρώθηκε, έφυγε και επέστρεψε για να ποτίσει τελικά με το αίμα του.

tsfass00

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Βρέθηκαν εκεί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας. Αλλοτε κλαίγοντας γοερά, κι άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και τραγουδώντας μοιρολόγια -ακολουθώντας τη φωνή του Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα  περπάτησαν στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων.

Η τεράστια σημαία που είχε φτιάξει ο 35χρονος ομογενής για τα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία είχε απλωθεί πάνω από τον τάφο του.

Κορυφαίοι της τραγωδίας η μάνα και ο πατέρας του. Στα όρια της κατάρρευσης και οι δύο από τα όσα ζουν τις τελευταίες δώδεκα ημέρες – από το θάνατο του παιδιού τους και τον εμπαιγμό που ακολούθησε μέχρι να παραλάβουν τη σορό του- αλλά με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια στάθηκαν μπροστά από τα άλλα τους παιδιά και θρήνησαν στον τάφο του Κωνσταντίνου, που άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι.

Μετά την κηδεία εκατοντάδες ομογενείς απέκλεισαν συμβολικά, επί περίπου είκοσι λεπτά, το δρόμο Αργυροκάστρου – Κακαβιάς.


Ο Σάββας Σιάτρας με το συγκλονιστικό μοιρολόι «Σήκω Κωστάκη γιε μου….»

 

 

kasifas5
katsifas6
katsifas7
katsifas8

 

katsifas1
katsifas2
katsifas3
katsifas4
kasifas5

kideia10

kideia07

Δείτε βίντεο: Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η Βόρεια Ήπειρος τον αποχαιρέτησε – Πάνδημη θλίψη