ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Περιμένουν πάνω από 2.000 άτομα στην κηδεία του

Τυλιγμένος με την ελληνική σημαία και με στρατιωτικά ρούχα, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «επέστρεψε» χθες στο χωριό του, αφού οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν να επιστραφεί η σορός του στην οικογένειά του.

Η κηδεία του 35χρονου θα γίνει σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι (13:00 τοπική ώρα), με τους συγγενείς του να περιμένουν τουλάχιστον 2.000 κόσμο στην κηδεία του, που θα γίνει στον Άγιο Αθανάσιο, στους Βουλιαράτες.

Ήδη, από τα ξημερώματα έχουν ξεκινήσει πούλμαν από την Ελλάδα καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλησαν να παραβρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Τα πούλμαν αναμένεται να φτάσουν μετά τις 09:00 στους Βουλιαράτες, όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ο πρόεδρος του συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μ. Καραθάνος. Ο ίδιος μίλησε και για κάποια μικροπροβλήματα στην Κακαβιά αλλά όπως είπε «είναι συνηθισμένα».

Στους Βουλιαράτες τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο.

Ο θρήνος της μάνας

Υποδοχή με τιμές ήρωα επιφύλαξαν στον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι συγχωριανοί του το απόγευμα της Τετάρτης (07.11.2018) όταν ο λευκό φέρετρο με τη σορό του έφτασε στο χωριό. Ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία και ο νεκρός ντυμένος με στρατιωτική στολή.

Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετέφεραν στα χέρια την σορό του, η οποία ήταν σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. «Αθάνατος» φώναζαν. Πάνω στο λευκό φέρετρό του έγραφε: Κωνσταντίνος Κατσίφας, ετών 35…

Η σορός παρέμεινε στο πατρικό του σπίτι και εκεί θα βρίσκεται έως την ώρα της κηδείας. Τραγικά πρόσωπα ο πατέρας του, η μητέρα του και οι αδερφές του. «Παλικάρι μου. Με χαιρέτισες εδώ, παλικάρι μου. Λεβέντη μου», το μοιρολόι της μητέρας του που «έσκισε» τον ουρανό και ράγισε καρδιές.

Ο Σάββας Σιάτρας, γνωστός τραγουδιστής της περιοχής, μετά από επιθυμία της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, θα εκφωνήσει τον επικήδειο και θα πει ένα μοιρολόι της Ηπείρου.