ΚΟΣΜΟΣ

Κόβει την ανάσα: Παίζει κλασικό βιολί με τεχνητό μπράτσο [βίντεο]

Με καταγωγή από την Ιαπωνία, η Μανάμι Ίτο είναι μια νέα γυναίκα 33 ετών, η οποία παρά την απώλεια του δεξιού μπράτσου της έγινε πρωταθλήτρια κολύμβησης στους παραολυμπιακούς αγώνες.

Παίζει επίσης βιολί με τη βοήθεια μιας τεχνητής προσθήκης. Αποτελεί παράδειγμα δύναμης χαρακτήρα, θετικής σκέψης και δημιουργικότητας.


Η Μανάμι Ίτο έχασε το δεξί της μπράτσο σε τροχαίο, το 2004, ενώ σπούδαζε νοσηλευτική, αλλά ούτε μια μέρα δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει. Ολοκήρωσε τις σπουδές  της και έγινε νοσηλεύτρια, ενώ παράλληλα με την εργασία της έγινε παραολυμπιακή κολυμβήτρια. Συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο και κέρδισε την τέταρτη θέση στα 100 μέτρα καθώς και μια όγδοη θέση στο Λονδίνο το 2012.

Αλλά εκτός από τον αθλητισμό, η Ίτο ανακάλυψε ότι έχει πάθος με τη μουσική, Έμαθε κλασικό βιολί και μπορεί να εκτελέσει τα δυσκολότερα κομμάτια με το τεχνητό της μπράτσο. Κάνει τον γύρο της Ιαπωνίας για να παίξει μουσική υψηλού επιπέδου και η δύναμη του χαρακτήρα της την έκανε παγκόσμιο θέμα.