ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πάσσαρης: Έτσι έγινε η αιματοβαμμένη απόδραση του

 
«Μου είπε “Με έφαγε”. Έπιασε την κοιλιά του και έπεσε κάτω. Πυροβόλησε δύο φορές κι εμένα» – Η συγκλονιστική περιγραφή του σωφρονιστικού υπαλλήλου

Συγκλονίζει η περιγραφή του σωφρονιστικού υπαλλήλου που περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια το σκηνικό της απόδρασης του Κώστα Πάσσαρη, τον ματωμένο Φεβρουάριο του 2001.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά τη μεταγωγή του Κώστα Πάσσαρη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο μονοπώλησαν το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της δίκης για την αιματηρή απόδραση.

«Αν όμως είχε μετανοήσει πραγματικά θα έπρεπε να έχει πει ποιος τον είχε βοηθήσει να αποδράσει, ποιος του έλυσε τις χειροπέδες και ποιος του έδωσε το όπλο με το οποίο σκότωσε τους αστυνομικούς» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Μια απάντηση, στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών, του Διονύση Αλεβιζόπουλου και του Αθανάσιου Δρακόπουλου. Μια απάντηση που δεν κατάφερε να δώσει ούτε ο συνήγορος υπεράσπισης του σκληρού κακοποιού.

Πρόεδρος: Εσάς κ. συνήγορε, σας είπε πού το βρήκε το όπλο; Αφού αποδέχεται τις κατηγορίες…
Δικηγόρος Πάσσαρη: Δεν μπορώ να τοποθετηθώ…

«Με έφαγε» – Τα τελευταία λόγια του Διονύση Αλεβιζόπουλου
«Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είμαι πρώτος και ακολουθεί ο Αλεβιζόπουλος που κρατάει αγκαζέ τον Πάσσαρη. Ακούω από πίσω ένα μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να λέει κάτι σαν “Με έφαγε”. Έπιασε την κοιλιά του και έπεσε κάτω. Ήταν σχεδόν εξ επαφής. Γυρνάω και βλέπω τον κρατούμενο με τεντωμένα μπροστά τα χέρια του. Με πυροβόλησε δύο φορές. Πριν πέσω κάτω στο έδαφος, χτύπησε το δεύτερο, το Δρακόπουλο. Ούτε κιχ δεν έβγαλε. Ο Πάσσαρης πήδηξε τις σκάλες και έφυγε. Τα χέρια του ήταν δεμένα όταν πυροβόλησε και όταν πήδηξε τις σκάλες. Λύθηκε μετά», ανέφερε ο σωφρονιστικός υπάλληλος για την αιματοβαμμένη απόδραση του Κώστα Πάσσαρη.

Τι είπε ο κηπουρός του νοσοκομείου «Σωτηρία»
«Με σταμάτησε ένας νεαρός, κουνώντας τα χέρια του, στην αυλή του νοσοκομείου. Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κάθισε στη θέση του συνοδηγού. Έβγαλε ένα πιστόλι και μου το κόλλησε στα πλευρά. Μου είπε να κατευθυνθώ προς την έξοδο του νοσοκομείου και μάλιστα να χαμογελάω, για να μην καταλάβουν οι φύλακες ότι κάτι συμβαίνει», ανέφερε ο κηπουρός του νοσοκομείου «Σωτηρία» σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Ο λύκος αρνί δεν γίνεται και αν θα γίνει καμιά φορά προσποιείται για να το κατασπαράξει το αρνί» σημείωσε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής.