ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Συγκέντρωση κατοίκων κατά νέας δομής για μετανάστες- Εκλεισαν τα καταστήματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην προοπτική δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών έγινε στη Λέσβο, το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στο νησί, ήταν μεγάλη η συμμετοχή στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Καλλονής, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Από νωρίς το πρωί, οχήματα του δήμου κατέλαβαν συμβολικά τμήματα της εθνικής οδού, ενώ παρέμειναν κλειστά τα μαγαζιά της αγοράς.

«Καμία νέα δομή στη Λέσβο, είναι λάθος»
«40.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι πλέον στα νησιά του Β. Αιγαίου, πάνω από μισοί από αυτούς στην Λέσβο. Άνθρωποι εργαλεία στα χέρια αδίστακτων και στις δύο ακτές -ασιατική και ευρωπαϊκή- που για διαφορετικούς λόγους τους χρησιμοποιούν. Οι μεν σαν στρατιώτες σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, οι δε για να δικαιολογούν τον πακτωλό των χρημάτων που ρέει καθημερινά. Και στη μέση οι νησιώτες που απλά δεν αντέχουν άλλο», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Ο κ. Βέρρος τόνισε ότι είναι λάθος η αντίληψη ότι θα λυθεί το μεταναστευτικό «ανοίγοντας νέες δομές όταν δεν μπορείς να αποσυμφορήσεις έστω και κατ’ ελάχιστο και για τα μάτια τις υπάρχουσες. Είναι λάθος να θεωρείς ότι φτιάχνοντας μια κλειστή αλλά ανοιχτή φυλακή στη μέση του πουθενά θα αποτρέψεις τον πολιτικό να σου στείλει και τον διακινητή του χρήματος να τον υποδεχτεί. Είναι όμως και λάθος να σκύψεις το κεφάλι και να γίνεις απλά συνεργός».

«Καμία νέα δομή στο νησί, αποσυμφόρηση τώρα και έλεγχος των ΜΚΟ. Αυτή τη θέση καλούμαστε όλοι να υπερασπιστούμε πλέον, μέρα τη μέρα, όλοι μαζί, παραμερίζοντας ότι πιθανά μπορεί να μας χωρίζει», κατέληξε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου.