ΚΡΗΤΗ

Λαϊκή αγορά στο Παγκρήτιο στάδιο;

Οι προσπάθειες εξεύρεσης χώρων, οι σκέψεις της δημοτικής αρχής και οι διαμαρτυρίες

Σκέψη ακόμα και για λειτουργία λαϊκής αγοράς στο Παγκρήτιο Στάδιο “έπεσε στο τραπέζι” των συζητήσεων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου καθώς το θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς από το οικόπεδο Λυδάκη σε άλλο χώρο, εξελίσσεται σε μεγάλο “πονοκέφαλο”.
Την ίδια ώρα πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και με τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς των Καμινίων.

Υπενθυμίζεται ότι για τη λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Πέμπτη και Σάββατο στο οικόπεδο Λυδάκη στις Πατέλλες, η δημοτική αρχή καλείται να βρει λύση καθώς  λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η παράταση που έχει δοθεί για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, έγινε μια προσπάθεια να έρθουν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του χώρου για νέα παράταση, ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχει συμφωνία.
Με δεδομένο αυτό, η αναζήτηση χώρου συνεχίζεται, με την ιδέα του Παγκρητίου πάντως να απορρίπτεται σχεδόν αμέσως, καθώς μια λαϊκή αγορά δεν “συνάδει” με τους όρους χρήσης του Σταδίου.
Σύμφωνα με τον κ. Παττακό, μια άλλη σκέψη που υπάρχει είναι το Πάρκο Ερυθραίας, ενώ το ζήτημα, αν δεν ευοδώσουν οι προσπάθειες για μια ακόμα μικρή παράταση της χρήσης του χώρου στις Πατέλλες,  θα πρέπει να έχει λυθεί  μέχρι τον Σεπτέμβριο.

“Πονοκέφαλο” δημιουργεί και το ζήτημα της λαϊκής αγοράς στα Καμίνα, όπου πρέπει άμεσα να γίνει η μετακίνηση της από τις οδούς Συβρίτου, Γορτύνης και Εργάνης, καθώς έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο 18μηνο.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων, ωστόσο, αποτελούν “τροχοπέδη” για την εξεύρεση νέου χώρου και για το λόγο αυτό, όπως είπε ο κ. Παττακός, την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει αυτοψία στην περιοχή, με τη συμμετοχή εμπόρων και παραγωγών αλλά και κατοίκων προκειμένου να βρεθεί λύση.

Σε καλό δρόμο πάντως φαίνεται να είναι η υπόθεση της αλλαγής χώρου για τις λαϊκές αγορές του Μπασταμπά (οδός Παρακευοπούλου) και της Νέας Αλικαρνασσού. Η τελευταία, που σήμερα λειτουργεί στην οδό Δημοκρατίας και Καρέα, μετακινείται στην οδό Σταδίου, ενώ η λαϊκή αγορά που σήμερα διεξάγεται στην οδό Παρασκευοπούλου μετακινείται στην οδό Αντ. Καστρινάκη.

cretalive.