ΚΡΗΤΗ

Λευτέρης Βολάνης… Ο «από αέρος» γιατρός του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ!

Η επιστροφή στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν… που αλλού… στο τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, για να «κατηφορίσει» κατόπιν στα Χανιά ως γιατρός του τοπικού τομέα

Πρόκειται ίσως για έναν από τους πλέον έμπειρους γιατρούς για αεροδιακομιδές που έχει αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ στις τάξεις του και υπηρετεί στον τομέα Χανίων! Είναι ο άνθρωπος που αφήνει στην άκρη το… ρεπό και είναι παρών όπου τον καλέσει το καθήκον. Αυτό έκανε και το Σάββατο στην αεροδιακομιδή από τα Αντικύθηρα!

Ονομάζεται Λευτέρης Βολάνης και το βιογραφικό είναι αρκετά… βαρύ! Έχει σπουδάσει γιατρός στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 2000. Μιλάει αγγλικά και τσέχικα.

Υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Κισάμου από τον Μάρτιο του 2003 έως τον Ιούνιο του 2004. Από τον Ιούλιο του 2005 έως τον Μάρτιο του 2010 ήταν αναισθησιολόγος στο Ασκληπιείο στη Βούλα. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 εργάστηκε στο ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Λευτέρης Βολάνης… Ο «από αέρος» γιατρός του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ!

Η φωτογραφία μέσα από το ελικόπτερο που πραγματοποίησε την αεροδιακομιδή από τα Αντικύθηρα στα Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Η αγάπη του για τις αεροδιακομιδές έφερε και τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 βρέθηκε στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπου και ήταν ο γιατρός αεροδιακομιδών στον όμιλο Care Flight/Life Flight.

Η επιστροφή στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν… που αλλού… στο τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, για να «κατηφορίσει» κατόπιν στα Χανιά ως γιατρός του τοπικού τομέα.