ΚΟΣΜΟΣ

Μάγειρες δίνουν στους αστακούς μαριχουάνα για να μην πονάνε! – video

Για να μην πονάνε, λοιπόν, οι αστακοί, το προσωπικό του μαγαζιού χορηγεί μαριχουάνα στα περίφημα για τη γεύση τους καρκινοειδή της θάλασσας πριν μαγειρευτούν.

«Αν κάποιος μου έδινε την επιλογή ενός ανώδυνου θανάτου, θα την προτιμούσα…» εξηγεί η Charlotte Gill, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου θαλασσινών στο Southwest Harbour.

Η κ. Gill επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία με τη μαριχουάνα στους αστακούς, ώστε να έχουν μια ανώδυνη, χωρίς στρες, βύθιση στο βραστό νερό.

Βέβαια, εγείρονται κι άλλα ερωτήματα: Όταν κάποιος πελάτης φάει τον μαγειρεμένο αστακό θα μπορούσε να επηρεαστεί από τη μαριχουάνα; Και αν τότε όλο αυτό είναι τελικά παράνομο.

Αυτή η μέθοδος είναι προτιμότερη, λέει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, από το να ρίξει έναν ζωντανό αστακό σε βραστό νερό.

Η 47χρονη, η οποία καλλιεργεί τη μαριχουάνα στο σπίτι της, υποστήριξε ότι διαθέτει άδεια για να το κάνει.

Ωστόσο, η Charlotte Gill έλαβε ειδοποίηση από το τοπικό τμήμα της Υγειονομικής Υπηρεσίας, ότι χρησιμοποιεί μαριχουάνα με απαγορευμένο τρόπο επειδή «υποτίθεται ότι είναι για ατομική χρήση και όχι για αστακό».

Πάντως, τα μέλη του προσωπικού του καταστήματος που έχουν δοκιμάσει αστακό με μαριχουάνα, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες δεν ανιχνεύθηκε κανένα ίχνος της ουσίας στον οργανισμό τους.

πηγή: nytimes.com