ΚΡΗΤΗ

Μάστιγα πλέον οι κλοπές ελαιόκαρπου

Μετά την κλοπή ελαιόκαρπου από το Μεσοχωριό που είχε ως αποτέλεσμα τη μήνυση που υπέβαλε επιχειρηματίας στην ΕΛ.ΑΣ,, στο αρμόδιο Υπουργείο και στην υπουργό θέμα που αποκάλυψε η «Π» αστυνομικοί των ΤΑΕ απέτρεψαν μια ακόμη κλοπή που βρισκόταν σε εξέλιξη στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας.

Συγκεκριμένα, χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί σε σήμα που έκαναν σε αγροτικό όχημα  φορτωμένο με ελιές, ο οδηγός του δε σταμάτησε, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεπιβάτης εγκατέλειψαν το όχημα και χάθηκαν μέσα στη νύχτα.

Όπως διαπιστώθηκε το όχημα ήταν κλεμμένο και μετέφερε 11 γεμάτα τσουβάλια με ελιές και 30 μισογεμάτα.

Πανελλήνιο θέμα η μήνυση του επιχειρηματία

Πανελλήνιο θέμα η μήνυση του επιχειρηματία
η αποκάλυψη της «Π»

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της «Π» για την απόφαση ενός ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου να μηνύσει την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την υπουργό για την κλοπή ελαιόκαρπου από την επιχείρησή του στο Μεσοχωριό.

Όπως έχουμε γράψει, ο κ. Εμμανουήλ Μελετάκης, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου, είδε δύο φορές το ίδιο βράδυ τα άτομα που του έκλεψαν ελαιόκαρπο από το εργοστάσιό του, ενημέρωσε τηλεφωνικά δύο φορές το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αλλά αστυνομικούς δεν είδε ούτε για… δείγμα.

Όπως μας  είχε πει, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής. Ο ίδιος βρισκόταν στον χώρο της επιχείρησής του, όταν άγνωστοι δράστες με δύο οχήματα τού έκλεψαν 32 σακιά με ελαιόκαρπο. «Οι ελιές δεν είναι το πρόβλημα» μας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το θέμα είναι αυτό που ακολούθησε. Μου έλεγαν θα στείλουμε τα ΤΑΕ, θα στείλουν περιπολικό από τον Πύργο, αλλά κανείς δεν ήρθε. Δε ξέρω τι θα γίνει. Θα το φτάσω όσο μπορώ, γιατί πρέπει επιτέλους κάποιος να πληρώσει για ό,τι συμβαίνει. Για την αστυνόμευση που δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τότε  του 64χρονου επιχειρηματία,  «όταν οι κλέφτες ήρθαν για πρώτη φορά, έκοψαν την περίφραξη του ελαιοτριβείου του που βρίσκεται στην εθνική οδό και πήραν τα σακιά. Δεν με είδαν ότι τους αντιλήφθηκα. Ήμουν άρρωστος εκείνο το βράδυ, είχα γαστρεντερίτιδα και ζήτησα από τη γυναίκα μου να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία».

Πράγματι, η σύζυγός του τηλεφώνησε στις Αρχές. «Τους είπε ότι έφυγαν με κατεύθυνση τον Πύργο ή το Ροτάσι. «Θα ειδοποιήσουμε τα ΤΑΕ» ήταν η απάντηση που πήρε η σύζυγός μου, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε κανένα τζιπ με «ειδικούς φρουρούς», ή κάποιο άλλο περιπολικό της Αστυνομίας.

Οι κλέφτες δεν κατάλαβαν ότι τους είχε δει ο ιδιοκτήτης και επέστρεψαν να κλέψουν κι άλλα τσουβάλια. «Κατέβηκα στην αυλή του ελαιουργείου και τα ίδια άτομα με τα ίδια αυτοκίνητα επέστρεψαν, γιατί θεώρησαν ότι δεν τους είχαμε δει και θα ήμασταν εύκολη λεία. Ήρθαν μετά από μιάμιση ώρα. Όταν με είδαν στην πόρτα του εργοστασίου, φυσικά, δε σταμάτησαν. Μου πάτησαν όμως την κόρνα, σαν να με κοροϊδεύαν και εξαφανίστηκαν».

Μετά τη δεύτερη επίσκεψη ο κ. Μελετάκης επικοινώνησε και πάλι με την Αστυνομία, όπως μας είπε. «Τους τηλεφώνησα και τους είπα να μην ψάχνουν προς τον Πύργο, που είχαν φύγει την πρώτη φορά. Διέφυγαν με κατεύθυνση το Μεσοχωριό. Το έκανα για να τους διευκολύνω και να ψάξουν στη σωστή κατεύθυνση. Η απάντησή τους ήταν και πάλι η ίδια. «Θα ενημερώσουμε τα ΤΑΕ» μου είπαν, αλλά η  ίδια ήταν και η αντιμετώπιση. Δεν εμφανίστηκε ποτέ κανένα περιπολικό, κανένας αστυνομικός».

.patris.gr/