ΚΡΗΤΗ

Μάχη με τις φλόγες σε Χανιά και Μυλοπόταμο στην Κρήτη [εικόνες]

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα, στην Σπίνα του δήμου Κανδάνου Σελίνου στα Χανιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες σε χορτολιβαδική έκταση, όμως πολύ σύντομα επεκτάθηκε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με τις φλόγες να γλύφουν κυριολεκτικά τις περιφράξεις και τις αυλές σπιτιών, όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα που απαθανάτισε κάτοικος και αναγνώστης του zarpanews.gr

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την προστασία των σπιτιών των κατοίκων της Σπίνας, ήταν τεράστιες, με τον οικισμό να εκκενώνεται προληπτικά νωρίτερα το μεσημέρι, όταν οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά.

Για την κατάσβεση της φωτιά έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από σχεδόν όλα τα πυροσβεστικά κλιμάκια των Χανίων, ενώ μετά τη 1 το μεσημέρι, στην κατάσβεση συμμετέχουν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, με ρίψεις νερού από αέρος.Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κατοίκους, έχουν γίνει επανειλημμένα αιτήματα στο Δασαρχείο κατά καιρούς, για χάραξη αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να έχει γίνει κάποια ενέργεια.

Η φωτιά εξακολουθεί να κατακαίει μεγάλη χορτολιβαδική έκταση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 15 οχήματα της Π.Υ. με περισσότερους από 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά και στον Μυλοπόταμο

Νέο πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει από τις 6 το απόγευμα στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά μαίνεται κοντά στον οικισμό Άγιος Σύλλας, μετά το Πέραμα, προς Γαράζο.

Εκεί έχουν σπεύσει 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 25 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για κάποια κατοικημένη περιοχή.

Την ίδια ώρα μαίνεται και η φωτιά στη Σπίνα του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου στα Χανιά.

Στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει πολύ κοντά στο χωριό, οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί. Συμμετέχουν σε αυτήν 32 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 16 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερααπό Χανιά και Ηράκλειο.

Το χωριό έχει εκκενωθεί καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: zarpaekriti