ΚΡΗΤΗ

Μήνυση κατά Γ.Μπουτάρη για δηλώσεις του από τον αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ Γ.Σπυρόπουλο

Μήνυση στην εισαγγελία Ηρακλείου για τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατέθεσε ο αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και περιφερικός σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με την μήνυση του Γ.Σπυρόπουλου:

«Καταγγέλλω τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη ,ο οποίος σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό , είπε ότι :

Χέστηκα αν ο Κεμάλ Ατατούρκ σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες!

Τα λεγόμενα του πέραν της προσβολής  μνήμης των εκατοντάδων χιλιαδων νεκρών Ποντίων,αποτελούν και κατάφορη παραβίαση του «Αντιρατσιστικού» νόμου που λέει:

Η Γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων το 1994, με τον ν. 2193/1994, το 1998 με το ν. 2645/1998 καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενώ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο, προβλέπεται σειρά κυρώσεων, μεταξύ των οποίων ακόμα και η φυλάκιση, για όσους αρνούνται τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί και από το εθνικό μας κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 του Ν. 4285, προβλέπεται πως: «Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέµου, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών ως τριών ετών ,ενώ σε περίπτωση δημόσιου λειτουργού ,η ποινή που προβλέπει είναι φυλάκιση έξι μηνών ως τριών ετών ,και χρηματική ποινή 10.000 ως 25000 ευρώ!

Καταγγέλω λοιπόν και σας επισυνάπτω και το οπτικοακουστικό υλικό των λεγομένων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης αμέσως παρακάτω