ΚΡΗΤΗ

Μαζεύουν υπογραφές για τη λαϊκή

 
Κάτοικοι, για ακόμα μια φορά, ζητούν από το Δήμο να αποσυρθεί η πρόταση για τη λαϊκή αγορά στην οδό Αρτεμησίας

Τη συλλογή υπογραφών για να μην λειτουργήσει η λαϊκή αγορά στην οδό Αρτεμησίας στην Νέα Αλικαρνασσό, ξεκίνησαν κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες, οι πολίτες με νέα επιστολή τους προς το Δήμαρχο Ηρακλείου και το Δημοτικό Συμβούλιο γνωστοποιούν πως δε θα δεχτούν την πρόταση για λειτουργία της αγοράς στην συγκεκριμένη οδό – και ζητούν, μάλιστα, να αποσυρθεί η εν λόγω πρόταση – και πως οι λόγοι που δεν μπορεί η λαϊκή της Τρίτης να φιλοξενηθεί εκεί είναι πολλοί και διάφοροι.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κ. Δήμαρχε , Κυρίες και Κύριοι δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ηρακλείου ξανά στο ίδιο έργο θεατές;

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΣ , την στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένα οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασσού , που μπορούν άμεσα να φιλοξενήσουν τη λαϊκή αγορά της τρίτης , ένα δε εξ αυτών το οικόπεδο του πρώην «φάρος» είχε τεθεί σε διαβούλευση ως προσωρινή λύση , έως την οριστική εγκατάσταση στο οικόπεδο μπροστά στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Κ. Δήμαρχε στην οδό Αρτεμίσιας λειτουργούν επιχειρήσεις-καταστήματα , φαρμακεία και πλήθος Γιατρών με διαφορετικές ειδικότητες , είναι είσοδος-έξοδος της λεωφόρου Ικάρου με σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς και υπάρχει σοβαρή έλλειψη παρκινγκ πέριξ των οδών αυτής , επίσης λειτουργεί δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο , παραπλεύρως της οδού , με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών και των γονέων τους.
Τέλος σας επισημαίνουμε ότι στην οδό Αρτεμίσιας ζουν άνθρωποι με παραπληγία και τετραπληγία και χρειάζεται άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ αρκετά συχνά , διαφορετικά τίθεται σοβαρός κίνδυνος ζωής.

Κ. Δήμαρχε εμείς οι δημότες που κατοικούμε και εργαζόμαστε στην οδό Αρτεμισίας, δεν θα ανεχτούμε την οχλαγωγία την δυσοσμία και τον εκμηδενισμό της δημόσιας υγείας μπροστά στις πόρτες των σπιτιών μας , των επιχειρήσεων και των ιατρείων μας , δεν θα δεχτούμε την πιθανότητα να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και για αυτό το λόγο προχωρούμε στη συλλογή υπογραφών ως πρώτο βήμα πάντα σε συνεννόηση και με τον νομικό μας σύμβουλο και στην συνέχεια θα υπάρξουν και άλλες δράσεις.

Κ. Δήμαρχε Ζητούμε η πρόταση για λαϊκή αγορά στην οδό Αρτεμισίας να αποσυρθεί γνωρίζοντας ότι επιθυμείτε μια λύση που δεν θα μας προσβάλει και θα είναι προς το συμφέρων όλων των δημοτών.

cretalive.gr