ΚΡΗΤΗ

Μαθητές επιχειρηματίες καθιερώνουν το “Καπετανάκειο Βραβείο”

καπετανάκειο μακέτα

Μαθητές που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, παράλληλα με τα μαθήματά τους, θα απονείμουν το Βραβείο Βικτωρίας και Αντωνίου Καπετανάκη, την Δευτέρα 15 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καπετανάκειου.

Πρόκειται για τους μαθητές που εργάζονται την μέρα και την νύχτα προσπαθούν να βελτιώσουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους   φοιτώντας στο Εσπερινό Γυμνάσιο της πόλης μας.

Παράλληλα με τα μαθήματά τους ασχολούνται  εδώ και τέσσερα χρόνια και με καινοτόμα προγράμματα, όπως αυτό της Εικονικής Επιχείρησης, του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JAGreece). Το 2019 το διεθνές  αυτό Σωματείο (ΣΕΝ/Junior Achievement Worldwide)συμπληρώνει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του  και η Ομάδα ΣΕΝ Εσπερινού Γυμνασίου συμμετέχει στους εορτασμούς με την καθιέρωση του Καπετανάκειου Βραβείου, καθώς φέτος  συμπληρώνονται και τα 110 χρόνια από τον θάνατο του δωρητή Αντωνίου Καπετανάκη.

Το πρώτο Βραβείο θα δοθεί στην φιλόλογο και πρώην διευθύντρια του Εσπερινού κ. Άννα Παπαδάκη-Δετοράκη και στον Σύλλογο των Καθηγητών με τους οποίους συνεργάστηκε.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το βράδυ και θα συμπεριλαμβάνει ομιλίες, Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση στην μνήμη των κτιτόρων, ενώ παράλληλα  μαθητές της Ομάδας θα εκθέτουν τα προϊόντα των δύο φετινών Εικονικών Επιχειρήσεων, του Δαίδαλου και της Κρητών Αμβροσίας.