ΑΠΟΨΕΙΣ

 ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ

                                                                                                                                                            

 

                                                                Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝ ΣΑΡΡΗ

 

Λαοί που ξεχνούν την Ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν κατά οδυνηρό τρόπο .  Το πνεύμα της φράσης αυτής, που κινείται μεταξύ Εθνικής επιταγής και εξορκισμού ,αποκτά επικαιρότητα  ,καθώς φέτος συμπληρώνονται 106 χρόνια από την επίσημη Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και σε 2 χρονια η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια  της Εθνικής της Ανεξαρτησίας

 

Το νησί μας είναι πολύμορφα σημαδεμένο από τον χρόνο και την Ιστορία.  Ρωμαίοι, Σαρακηνοί, Γενουάτες, Βενετοί, Τούρκοι και Γερμανοί στηριζόμενοι στη λογική της υπεροχής τους χρησιμοποιούν τους θαλάσσιους δρόμους και μακριά από φραγμούς και ηθικές αναστολές το κατακτούν ,μετά από γενναία αντίσταση των κατοίκων του  

 

Τα πέτρινα χρόνια , ιδιαίτερα,της προτελευταίας κατοχής καλύπτουν το χρονικό διάστημα 1669-1898 και σηματοδοτούνται από πλήθος επαναστατικών εξεγέρσεων, κινημάτων και αψιμαχιών κατά του Τούρκου δυνάστη.με αποκορύφωμα την εθελοθυσία του Αρκαδιού.  Ο ζυγός βαρύς. Τα μέτρα του κατακτητή σκληρά. Η συμπεριφορά απάνθρωπη. Τα δεινά αβάστακτα. Οι φορολογίες εξαντλητικές. 

 

Από κάποιες ρωγμές που δημιουργούν αυτές οι πιεστικές καταστάσεις εκτινάσσεται ο θυμός και οι ηφαιστειακές εκρήξεις της Κρητικής ψυχής.  Η περιπετειώδης πορεία του κρητικού λαού στο διάβα του χρόνου γέννησε μέσα του τις τρίδυμες και ομογάλακτες λέξεις: Ελευθερία-Θάνατος-Ένωση. 

Αποτελεί λοιπόν  δεινή ύβρη στην μνήμη των ηρώων μαρτύρων των Κρητικών επαναστάσεων  , η οποιαδήποτε ,ύποπτης σκοπιμότητας και ανιστόρητη , υφέρπουσα σπερμολογία ,που κατά καιρούς ακούγεται, περί δήθεν <<κινήματος αυτονομίας του νησιού μας >>.

Άλλη μορφή   ύποπτης προπαγάνδας ,αποτελεί και  η καινοφανής  

επιστημονικοφανής θεωρία ,στηριγμένη δήθεν  σε εξέταση του DNA σκελετών υποτιθέμενων Μινωϊτών, ότι οι Μινωϊτες …<<δεν ήσαν Ελληνες  αλλά Σημίτες.>>

Οι κάθε λογής προπαγανδιστές έπρεπε να γνωρίζουν ότι:

 

  1. Στο λεξικό ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ (σελ. 221) αναφέρονται δυο ερμηνείες της λέξης ΣΗΜΙΤΗΣ, ως εξής, α) μέλος της φυλής από την ομάδα των φυλών της νοτιοδυτικής Ασίας που περιλαμβάνει Άραβες και Εβραίους, β) ειδικότερα όμως ΕΒΡΑΙΟΣ.

 

Ο όρος λοιπόν Σημίτης υπονοεί, κατά  βάση, τον Εβραίο. Άλλωστε η λέξη προέρχεται από το όνομα του ΓΕΝΑΡΧΗ των Εβραίων ΣΗΜ.

 

Άρα οι λέξεις Σημίτης και Εβραίος είναι ουσιαστικά ταυτόσημες.

 

Όμως  γνωρίζουμε από την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ του καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη (σελ. 23) ότι οι Μινωϊτες  δεν είχαν σχέση ούτε με τους Άραβες ούτε με τους Σημίτες.

 

  1. Τα αρχαία κείμενα αναγράφουν  ότι ο ΚΛΥΜΕΝΟΣ ο γιος του ΚΑΡΔΥ ο Κυδωνιεύς, απόγονος του Ιδαίου Δάκτυλου Ηρακλή (του Αρχηγού των Κουρητών φρουρών & τροφών του νεογέννητου ΔΙΑ, του Κρηταγενούς, που γεννήθηκε στην Κρήτη από την Ρέα που κατέφυγε εκεί για να το γλυτώσει από την οργή του πατέρα του Κρόνου, ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του) θεωρείται ο πρόδρομος του Ολυμπισμού.

 

Σύμφωνα με αρχαίους συγγραφείς ο Κλύμενος έφτασε από την Κρήτη στην Ολυμπία μέσω του πλωτού ποταμού Αλφειού, έκτισε βωμό και θυσίασε στη μνήμη του προγόνου του Ηρακλή, θεωρούμενη η τελετή αυτή ως η έναρξη του θεσμού των ολυμπιακών αγώνων

 

  1. Ο ΑΝΔΡΟΓΕΩ ο γιος του Μίνωα καθώς και ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ο Κνώσιος ήσαν οι πιο επώνυμοι ολυμπιονίκες από μια σειρά Κρητών ολυμπιονικών, της αρχαίας εποχής και ότι στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎΣ ΑΓΏΝΕΣ ΕΛΆΜΒΑΝΑΝ ΜΈΡΟΣ ΜΌΝΟ ΈΛΛΗΝΕΣ Άρα;…

 

  1. .  Ο Μίνωας ήταν, κατά την παράδοση γιος του Δία και της Ευρώπης και γεννήθηκε κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο της Γόρτυνας . Αν λοιπόν ο γιος του Θεού των Θεών των αρχαίων Ελλήνων δεν θεωρείται Έλληνας ποιος άραγε μπορεί να θεωρείται Έλληνας.

 

  1.   Ο Μίνωας και τα αδέλφια του Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας θεωρούντο από τους αρχαίους Έλληνες ως Κριτές του Άδη. Είναι δυνατόν να είχαν οι αρχαίοι ‘Έλληνες κριτές  στον Άδη μη Έλληνες;

 

  1. Ο μύθος του Δαίδαλου και του Ίκαρου, του Λαβύρινθου, του Μινώταυρου, της Αριάδνης και του Θησέα του σιδερένιου γίγαντα Τάλω, κλπ…  αποδεικνύουν την άρρηκτη σχέση αρχαίων Ελλήνων και Μινωιτών;

 

  1.  500 περίπου χρόνια πριν την εμφάνιση του Μωυσή (1300- 1200 πΧ) και αρκετούς αιώνες πριν την εισβολή των Αχαιών στην Κρήτη (1450 πΧ) οι Μινωίτες μιλούσαν αρχαία ελληνικά και όχι βέβαια Αραμαϊκά, εβραϊκά, παλμυρικά, κλπ, αλλά την Ελληνόφωνη Μινωϊκή συλλαβική και γραμμική Α’ γραφή, που βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην Κρήτη αλλά και σε όλο το Αιγαίο.

 

  1. Ο ιστορικός Στράβων γράφει ότι οι ειρηνικοί Μινωίτες ήσαν «γηγενείς Ετεοκρήτες και Κύδωνες»  

 

  1. «Σήμερα πιστεύεται ότι γενικότερα ολόκληρη η περιοχή του Αιγαίου κατοικείτο την προανακτορική περίοδο  (2600- 2000 πΧ) από μια μεγάλη ομοεθνία στην οποία δίδεται συνήθως το όνομα Προέλληνες ή Αιγαίοι. Είναι οι ΠΕΛΑΣΓΟΙ των αρχαίων Ελλήνων.

       Ιδιαίτερα κοινά τοπωνύμια  με τα συμπλέγματα – νδος, (σ)σος, (τ)ο όπως ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ, ΚΝΩΣΟΣ, ΙΛΙΣΣΟΣ, ΥΜΗΤΤΟΣ, ΦΑΙΣΤΟΣ, κλπ… θεωρούνται κατάλοιπα της γλώσσας των πελασγών.

Οι λαοί αυτοί που ανήκουν στην λεγόμενη μεσογειακή φυλή με ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά την δολιχοκεφαλία το βραχύ ανάστημα, τα μαύρα μάτια δεν έχουν φυλετική σχέση ούτε με τους Σημίτες ούτε με τους Αιγύπτιους. Οι λαοί αυτοί δημιούργησαν τον πολιτισμό της χαλκοκρατίας στον Ελλαδικό χώρο, Κρήτη και Κυκλάδες.»

    10) Επίσης ο Κρητικός  ήρωας ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ με τους τοξότες του ,πρωταγωνίστησε στον Τρωϊκό Πόλεμο, ο δε ΝΕΑΡΧΟΣ από τη ΛΑΤΩ της Κρήτης  υπήρξε ο ονομαστός Ναύαρχος του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,που έφθασε με τον στόλο του μέχρι τις εκβολές του Ινδού ποταμού…

..

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΛΟΙΠΌΝ οι ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ..

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ  ΘΑ ΤΙΜΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ  ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΑΒΑΡΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ <<ΕΝΩΣΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ>>….