ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη η καταστροφή στη Σητεία- Τι γίνεται στις Μάλες!

Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση κι έχει κάψει πάνω από 150 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Τις ζημιές του αποτυπώνουν από το πρωί οι υδρονομείς και οι προέδροι των Τοπικών Συμβουλίων στα Αχλάδια Σητείας, από τη μεγάλη χθεσινή πυρκαγιά που έκαψε χιλιάδες ελαιόδεντρα και μελίσσια, κατέστρεψε ένα μετόχι και μετέτρεψε σε στάχτη εκατοντάδες μέτρα του αρδευτικού δικτύου της περιοχής. Με εντολή του Δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, γίνεται μια αποτύπωση της καταστροφής, που κατά τον ίδιο προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι και όχι από βραχυκύκλωμα όπως αρχικά διεφάνη.

Πάνω από 2.500-3000 ελαιόδεντρα κατά το δήμαρχο Σητείας έχουν καεί στα χωριά Τουρτούλια, Συκιάς και Μαρωνιάς ενώ η φωτιά κινήθηκε σε ένα μήκος πάνω από 10 χλμ.

Την ίδια ώρα η αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων έσωσε τα σπίτια στο Σελακανο, που οι φλόγες «έγλυψαν» τα ξημερώματα. Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Αργυρή Πανταζή, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ξεκίνησε από το ίδιο σημείο που είχε ξεκινήσει μια πανομοιότυπη φωτιά πριν από 4 χρόνια, μεταξύ Μάλλων και Χριστού και είναι ευτύχημα που οι φλόγες συνάντησαν φαλακρό τοπίο και δεν κινήθηκαν με ταχύτητα!

Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση κι έχει κάψει πάνω από 150 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.