ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον πιλότο και το αεροσκάφος

Δύτες, σκάφη του λιμενικού, άνδρες της ΕΜΑΚ, αεροσκάφη και ειδικό ωκεανογραφικό πλοίο μετέχουν στην επιχείρηση

Συνεχίζονται και σήμερα για τρίτη ημέρα οι έρευνες στον Πατραϊκό για τον εντοπισμό του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλα και του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κυβερνούσε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευήνου και Μεσολογγίου.

Δύτες, σκάφη του λιμενικού, άνδρες της ΕΜΑΚ, αεροσκάφη και ειδικό ωκεανογραφικό πλοίο πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου. Χθες το απόγευμα από σκάφος του λιμενικού εντοπίστηκε τμήμα το αεροσκάφους που μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι.

Ο Παναγιώτης Κεφαλας 47 ετών κάτοικος Πατρών φέρεται να ξεκίνησε την πτήση του από το Μεσολόγγι και η τελευταία επικοινωνία του πιλότου ήταν στις 12.24 με την Ανδραβίδα.

Στις 12:28 το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου της 116 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο. Λίγα λεπτά αργότερα το ίχνος του μικρού αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ. Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, κάτοικος Κρυονερίου, είδε το μονοκινητήριο αεροσκάφος να πέφτει στον Πατραϊκό κόλπο και ενημέρωσε το λιμεναρχείο.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πάτρας και του Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή: thebest.gr