ΚΡΗΤΗ

Μεταμέλεια κατόπιν… σφαγής ο φονιάς-Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι είδαν τον… δολοφόνο

Ο μικροκαμωμένος ανθρωπάκος με το πρόβλημα στη βάδιση δεν θύμιζε σε τίποτα το «θηρίο» που κατασπάραξε την πρώην νύφη του, μετατρέποντας τον χώρο της επίθεσης σε λουτρό αίματος. Μία έκφραση έκπληξης έπαιρναν τα πρόσωπα όλων εκείνων που τον αντίκρισαν κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου. «Αυτός είναι; Ψέματα!» ψιθύριζαν πίσω από την πλάτη του, έχοντας προφανώς σχηματίσει στο μυαλό τους μία διαφορετική εικόνα με βάση τα όσα έγιναν γνωστά για τη σφαγή της 53χρονης Μαρίνας Τζωρμπατζάκη, μητέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο 60χρονος προσήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κηδεία της τραγικής μητέρας. Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στα δικαστήρια  δεν άρθρωσε κουβέντα. Ούτε καν ζήτησε δικηγόρο υπεράσπισης, ο οποίος τελικά του διορίστηκε για την σημερινή του απολογία.

Η απομάκρυνσή του από το σπίτι της αγαπημένης του ανιψιάς, κόρης του αδελφού του, όπου φιλοξενούνταν επί τρία χρόνια, ήταν για εκείνον σαν μαχαιριά στην καρδιά. Ένιωθε για πρώτη φορά ότι είχε μία οικογένεια, έστω και «δανεική»  και τώρα τα έχανε όλα. Θα έμενε στον δρόμο και στη μοναξιά του. Και έτσι φέρεται να θέλησε να εκδικηθεί τον άνθρωπο που στο μυαλό του είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αυτή, την πρώην νύφη του.

Το μίσος του για την άτυχη Μαρίνα ήταν απύθμενο, όμως δεν άφησε να φανούν οι δολοφονικές του προθέσεις. Ακόμα και στον ίδιο του τον αδερφό, τον οποίο συνάντησε τη νύχτα πριν την δολοφονία δεν αποκάλυψε το παραμικρό. Όπως είπε ο πρώην σύζυγος του θύματος, κατάλαβε ότι ο αδερφός του είχε πληγωθεί αλλά δεν έδειξε θυμωμένος. Για τον 60χρονο όμως δεν υπήρχε επιστροφή: εκείνη στο χώμα και αυτός στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος ένιωθε σαν τον πατέρα που δεν έζησαν τα παιδιά του αδερφού του, λόγω του εγκλεισμού του τελευταίου στην φυλακή για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Ασχολούνταν με τα παιδιά της ανιψιάς του, τα πρόσεχε, τα πήγαινε στο σχολείο και έκανε κάποιες δουλειές στο σπίτι. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα υπήρχαν προστριβές καθώς, όπως υποστηρίζεται από το περιβάλλον του θύματος, είχε βαρύνει ψυχολογικά λόγω διαφόρων θεμάτων.

Στενή φίλη του θύματος μιλώντας στο Σκάι ανέφερε ότι το προηγούμενο πρωί της δολοφονίας είχε συμβεί ένα επεισόδιο στην καφετέρια της οικογένειας όπου κάποιες φορές πήγαινε ο δράστης παρά τη δυσφορία της 53χρονης. Ο 60χρονος ένιωθε ότι η πρώην νύφη του ήταν προσβλητική απέναντί του και τον αδικούσε. Φεύγοντας από το μαγαζί φέρεται, σύμφωνα με τη μάρτυρα, να απείλησε ότι θα την εκδικηθεί. Η μητέρα αναστατώθηκε και τηλεφώνησε στην κόρη της την οποία ενημέρωσε για όσα έγιναν, συμβουλεύοντάς τη να του ζητήσει να φύγει από το σπίτι. Κάτι που τελικά έγινε χωρίς όμως φωνές και καυγάδες.

Απεναντίας η ανιψιά που τον φιλοξενούσε, η οποία περιγράφεται ως ένα ευαίσθητο και καλόκαρδο άτομο, του έδωσε κάποια χρήματα αλλά και το μηχανάκι της για να μετακινείται.

patris.gr