ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Κόκκινος συναγερμός σε Έβρο και Αιγαίο – Παραμένουν χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα

 

Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αποχωρούν από τη Λέσβο – Απετράπησαν πάνω από 24.000 εισροές στη διάρκεια του τριημέρου – Πάνω από 180 συλλήψεις – Αγρότες με τρακτέρ και αναμμένους προβολείς περιπολούν για μετανάστες – Νέες φήμες και αναστάτωση στο ΚΥΤ του Χαλκειούς στη Χίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης να κρατήσει εκτός της ελληνικής επικράτειας του χιλιάδες μετανάστες που χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο ποταμό, ενώβ ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζουν και οι ροές από τη θάλασσα.

Μαζί με τους αστυνομικούς, ντόπιοι κάτοικοι προσφέρουν τη βοήθειά τους, ώστε να εντοπίζονται οι μετανάστες που προφανώς είναι πιο ψύχραιμοι.

Στις Φέρες του Έβρου συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.000 μετανάστες οι οποίοι από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας έκαναν διαδοχικές προσπάθειες να περάσουν στην Ελληνική επικράτεια. Οι αρχές θεωρούν ότι οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ υπάρχουν αναφορές ότι στην περιοχή του Έβρου φτάνουν δεκάδες λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Kυβερνητικές πηγές ενημέρωσαν πως από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης. Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Αγρότες με τρακτέρ και αναμμένους προβολείς περιπολούν για μετανάστες

Τη δική τους συνεισφορά στην προσπάθεια στρατού και αστυνομίας ν’ αποτρέψουν μαζική είσοδο παράνομων εκατοντάδων μεταναστών στην περιοχή των Φερών, έχουν αγρότες της περιοχής που διαθέτουν τα γεωργικά τους μηχανήματα προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των Αρχών, το οποίο τις τελευταίες ώρες επικεντρώνεται στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου.

Το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, αγρότες των Φερών, οδήγησαν τα τρακτέρ τους στην περιοχή Τσιρόζη στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, ώστε με τους μεγάλους προβολείς που διαθέτουν να βοηθήσουν το έργο στρατού και αστυνομίας, μέσα στο βαθύ σκοτάδι.

“Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες των Αρχών, προκειμένου να αντιληφθούν οι πάντες και κυρίως η Τουρκία πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Η αντίδραση αυτή θα έπρεπε να υπήρχε από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβληματο 2015” λέει στο protothema.gr αγρότης της περιοχής που συμμετέχει στις επιχειρήσεις με το αγροτικό του μηχάνημα, συμπληρώνοντας με νόημα: “Είμαστε αγρότες που ζούμε και πονάμε αυτόν τον τόπο. Αγρότες και ακρίτες ταυτόχρονα”.

Το protothema.gr κατέγραψε το κομβόι τρακτέρ αγροτών των Φερών έως την είσοδο στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως (ΖΑΠ) του π. Έβρου.

evros_in

Ανεβαίνει το θερμόμετρο 

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στην περιοχή των Φερών του Έβρου, καθώς πάνω από χίλιοι μετανάστες επιχείρησαν ομαδικά να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις του στρατού που βρίσκονται στην περιοχή τους έχουν απώθησαν ρίχνοντάς προειδοποιητικές βολές,

Δείτε το βίντεο από το e-evros.gr, με τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στις Φέρες

 

Νέες φήμες και αναστάτωση στο ΚΥΤ του Χαλκειούς στη Χίο

Αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας όταν ομάδα αλλοδαπών περί τα 100 άτομα ξεκίνησε διαμαρτυρίες ζητώντας να φύγουν από το ΚΥΤ του Χαλκειούς, με αφορμή φήμη που ήθελε τη ναύλωση πλοίου με σκοπό τη μεταφορά προσφυγικού πληθυσμού στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για μία ώρα περίπου επικράτησε αναστάτωση με τους Αστυνομικούς να επιχειρούν να πείσουν τους συγκεντρωμένους ότι πρόκειται για fake news, τα περί ναύλωσης πλοίου.

Έπειτα από αρκετή ώρα και μετά από ενημέρωση των leaders των διαφόρων εθνικοτήτων οι συγκεντρωμένοι υποχώρησαν προς το εσωτερικό του ΚΥΤ.

Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αποχωρούν από τη Λέσβο

Μετά και τις επιθέσεις σε βάρος τους πολλοί εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ κυρίως ξένοι υπήκοοι αποχωρούν από την Λέσβο.

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ πραγματοποίησαν σύσκεψη και πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το νησί μας καθώς έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από εξαγριωμένους κατοίκους σε διάφορα σημεία της Λέσβου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα σε πολλά περιστατικά αφίξεων μεταναστών οι εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ ήταν άφαντοι…

Χτες την νύχτα είχαμε πολλές επιθέσεις από εξαγριωμένους κατοίκους της Λέσβου σε εργαζόμενους εθελοντικών οργανώσεων και ΜΚΟ, σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι έσπασαν και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα…