ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Στους δρόμους οι κάτοικοι των Λουτρών στη Λέσβο – «Όχι» σε νέα μικρή Μόρια

Μεγάλη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας

Για δεύτερη φορά βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι των Λουτρών στη Λέσβο και πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, δηλώνοντας αντίθετοι με αυτήν την κατάσταση που ζει η Μυτιλήνη το τελευταίο διάστημα.

Οι κάτοικοι των Λουτρών και των γύρω περιοχών διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά χωρίς ακρότητες, χωρίς μαύρα μπουφάν και στυλιάρια, χωρίς καλυμμένα τα πρόσωπα τους με σκοπό να δηλώσουν την αντίθεση τους τα Λουτρά να γίνουν μια νέα μικρή Μόρια.

lesvos_loutra1

Κάτοικοι του L.P που μίλησαν στο LesvosPost είπαν πως ήδη έχουν νοικιαστεί κάποια εγκαταλελειμμένα σπίτια με υψηλό αντίτιμο μέσα στο χωριό με σκοπό αρχικά να κατοικήσουν εθελοντές και μέλη των ΜΚΟ αλλά όπως μας δήλωσαν δεν τους πιστεύουν καθώς η ιδιά τακτική ακολουθήθηκε και στην Μορια και στην Μυτιλήνη όπου μέσα σε σπίτια αντί για εθελοντές και μέλη ΜΚΟ διαμένουν πολυάριθμοι μετανάστες..

Οι κάτοικοι των Λουτρών με μια φωνή δήλωσαν στον πρόεδρο τους πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει το χωριό τους νέα Μόρια ενώ ο ίδιος προσπαθούσε για ακόμα μια φορά να κατευνάσει τα πνεύματα.

lesvos_loutra2

Οι κάτοικοι στο τέλος δήλωσαν πως δεν θα παραμείνουν αμέτοχοι σε αυτήν την κατάσταση και πως δεν θα επιτρέψουν στο χωριό τους να εγκατασταθούν ΜΚΟ και μετανάστες.

Οι επόμενες κινήσεις τους θα είναι έγγραφες διαμαρτυρίες σε δήμο και περιφέρεια ενώ θα βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση.

Δείτε επίσης