ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: 82 νέοι πρόσφυγες σε Λέσβο και Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα

Οι 53 είχαν αποβιβαστεί σε ακτή της Λέσβος και οι 29 μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Ούτε το κρύο του χειμώνα, ούτε οι δυνατοί άνεμοι σταματούν τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια. Τη Δευτέρα εντοπίστηκαν τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις αλλοδαποί στριμωγμένοι σε βάρκες έτοιμες να βουλιάξουν και διασώθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι δίνουν μάχη καθημερινά με αντίξοες συνθήκες λόγω και του καιρού, προκειμένου να σώσουν ζωές.

Πιο συγκεκριμένα, ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης εντοπίστηκε φουσκωτό με 29 αλλοδαπούς, οι οποίοι και διασώθηκαν. Άλλα 53 άτομα εντοπίστηκαν σε ακτή της Λέσβου, όπου μόλις είχαν αποβιβαστεί. Ανάμεσά τους ήταν και ο χειριστής του φουσκωτού, ο οποίος συνελήφθη από τους Λιμενικούς.

Πιο αναλυτικά τα δελτία Τύπου που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

2)Στον εντοπισμό πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας. Οι ανωτέρω είχαν αποβιβαστεί σε ακτή της περιοχής ”ΕΦΤΑΛΟΥ” ν. Λέσβου από λέμβο, ο χειριστής της οποίας συνελήφθη μεταξύ αυτών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.