ΚΡΗΤΗ

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Γ.Ν. “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ”

Η Διοίκηση της 7ης Υ.Π.Ε Κρήτης ανακοινώνει τα πρώτα άμεσα μέτρα στήριξης της λειτουργίας του Γ.Ν «Βενιζέλειο», μετά την πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου ώστε να λειτουργήσουν οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του, οι οποίες και λειτουργούσαν στο κτίριο του Πανεπιστημίου που κάηκε.

Ειδικότερα:

  1. Άμεση διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης με απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών
  2. Άμεση διάθεση πέντε (5) προκάτ οικίσκων 120 τ.μ, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Υγείας και της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καπάνταη, τα οποία αναμένονται τις προσεχείς ημέρες για να λειτουργήσουν καλύτερα οι παραπάνω υπηρεσίες.
  3. Αναζήτηση και άλλων χώρων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και άλλους φορείς έως τη λειτουργία της νέας πτέρυγας με στόχο τη περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών συνθηκών
  4. Η συνεχής συνεργασία με τη Διοίκηση του Πα.Γ.Ν.Η – Γ.Ν «Βενιζέλειο» για την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας μέσω δια-λειτουργικής συνεργασίας των δύο Νοσοκομείων, όπως διάθεση χώρων, υλικών, προσωπικού και κάθε άλλη υποστήριξη.
  5. Η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία του Γ.Ν «Βενιζέλειο» βρίσκεται σε μία συνεχή κλιμάκωση ενεργειών ώστε το προσωπικό να εγκατασταθεί σε ασφαλείς και κατάλληλους χώρους για αυτούς, στις δεδομένες συνθήκες.