ΚΡΗΤΗ

Με διπλή συγκέντρωση η απεργία της Πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο

Με διπλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία τιμούν σήμερα στο Ηράκλειο την Εργατική Πρωτομαγιά.

Λόγω της πρωτομαγιάτικης απεργίας, οι υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα παραμένουν κλειστές. Λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία τα πλοία παραμένουν καθηλωμένα στα λιμάνια, ενώ δεν λειτουργεί η αγορά.

Η πρώτη απεργιακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας με διοργανωτή τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και τα συνδικαλιστικά σωματεία που εντάσσονται στο δυναμικό της. Η δεύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στη λεωφόρο Δημοκρατίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των δύο συγκεντρώσεων θα πραγματοποιηθούν πορείες διαμαρτυρίες στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές θα τιμήσουν τους Κρητικούς αγωνιστές της εργατικής τάξης και του αντικατοχικού αγώνα με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο Εργατικής Τάξης δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΗ, όπως επίσης στα σημεία όπου δολοφονήθηκαν οι αδελφοί Χατζηγιώργη και ο μαρτυρικές πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στρατής Περγαλίδης στο κέντρο του Ηρακλείου.