ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Με δυναμικές αντιδράσεις “απειλεί” ο Δήμος Χερσονήσου για την κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων

“Όχι” στη μετατροπή του πεδίου βολής Γουβών σε κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων, είπε χθες με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίρρησή του να αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη.

Ειδικότερα αυτό το οποίο αποφασίστηκε είναι να υπάρξει επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων και να μην δημιουργηθούν κλειστές δομές, όπως άλλωστε διεκδικεί και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Η χθεσινή συνεδρίαση προκλήθηκε μια μέρα μετά την αποκάλυψη της «Π» για το έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, με το οποίο δίδεται εντολή για την προετοιμασία του πεδίου βολής Γουβών προκειμένου να διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Το έγγραφο του Υπουργείου ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να «τρέξουν» οι απαιτούμενες ενέργειες και να διασφαλιστούν οι αναγκαίες δαπάνες, ώστε να καθαριστεί μεγάλο μέρος του ακινήτου που καταλαμβάνει το πεδίο βολής, στο οποίο θα τοποθετηθούν iso box container.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου αποφασίστηκε ότι θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις στην περίπτωση που αγνοηθεί η τοπική κοινωνία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να δείξει ανοχή σε έναν τέτοιο σχεδιασμό. Ο δήμαρχος Χερσονήσου σε δηλώσεις του εξέφρασε την αντίθεσή του, περιμένει όμως, όπως είπε, ενημέρωση μετά από συνάντηση που θα επιδιώξει με τον διοικητή της ΣΕΑΠ.

“Υπάρχει κινητικότητα με πλήρη άγνοια των δημοτικών Αρχών, τουλάχιστον της δικής μας. Ενημερωθήκαμε κι εμείς για το δημοσίευμα. Μας ενοχλεί βαρύτατα το ότι δεν έχουμε καμία ενημέρωση ως τοπική κοινωνία, από κανέναν επίσημο παράγοντα!

Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να γίνει αποδεκτό!

Περιμέναμε και δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή από το Υπουργείο Εσωτερικών” τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.