ΕΛΛΑΔΑ

Με… λειψές εφορευτικές επιτροπές και αυτές οι εκλογές

Για ένα διαχρονικό προβλημα, που όμως αντιμετωπίζεται, κάνει λόγο ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών

Η μη προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών είναι, μέχρι αυτή την ώρα, το μοναδικό πρόβλημα που παρατηρείται σε μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων της χώρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που φθάνει σταδιακά στο υπουργείο Εσωτερικών, σε πολλά τμήματα δεν έχουν εμφανιστεί μέλη εφορευτικών επιτροπών, με συνέπεια να καθυστερεί η διαδικασία των εκλογών.

Όπως αναφέρεται, υπάρχουν εκλογικά τμήματα που λειτουργούν σε οριακό βαθμό, καθώς τα προβλήματα στελέχωσης των εφορευτικών επιτροπών είναι πολύ σοβαρά.

” Ολα βαίνουν κανονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα, κάποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν αντιμετωπιστεί”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκηςγια τη διεξαγωγή των εκλογών.

Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αλλά αυτό είναι διαχρονικό πρόβλημα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάκης. Επισήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απουσιών μελών εφορευτικών επιτροπών, έχει θεσμοθετήσει, στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος να έχει δύο γραμματείς να συνδράμουν στο έργο του.

Ελλείψεις και στα κέντρα που θα ψηφίσουν Τσίπρας και Καραμανλής

Ανάμεσα στα προβληματικά εκλογικά κέντρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είναι και αυτά στα οποία αναμένεται να ψηφίσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.