ΚΡΗΤΗ

… ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: Οι δημότες στο σπίτι και ο Δήμος στις επάλξεις

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας ο δήμος Ηρακλείου, συγκροτεί ένα δίκτυο υπηρεσιών ανοίγοντας την πόρτα του προς την κοινωνία με σκοπό να σταθεί στο πλευρό του πολίτη και ειδικά των αδύναμων που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης.  Έτσι μετά την ερνεργοποίηση της νέας γραμμής βοήθειας στο νούμερο 2813-409-999 που λειτουργεί παράλληλα και ως  πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτημάτων για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, ανανεώνει την εφαρμογή «ΔΗΜΟΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» στην υπηρεσία των δημοτών που μένουν σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηρακλείου καλεί όλους τους δημότες να κατεβάσουν στις κινητές συσκευές τους την νέα έκδοση της εφαρμογής «ΔΗΜΟΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ». Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη σε συσκευές με λειτουργικό Android και iOS.

Στην νέα έκδοση έχουν προστεθεί οι ακόλουθες λειτουργίες που αφορούν στην ειδική ενότητα ενημέρωσης για τον κορωναϊό η οποία περιλαμβάνει πληροφόρηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ανακοινώσεις του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με τον κορωναϊό. Επίσης δίνει τη δυνατότητα  υποβολής αιτημάτων από τους δημότες για την καταγραφή αναγκών για κοροναϊό και αιτήματα για ψυχολογική υποστήριξη. Υπάρχει ακόμα ειδική ενότητα «Πολιτική Προστασία» για ενημέρωση σχετικά με οδηγίες για έκτακτα γεγονότα, καθώς και ενημέρωση για τους χώρους καταυλισμού και χώρους καταφυγής. Ακόμα δίνει τη δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης των δημοτών μέσω Push Notifications για έκτακτα περιστατικά και ενημερώσεις. Μέσα από τον «ΔΗΜΟΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», οι δημότες μεταξύ άλλων μπορούν να υποβάλλουν και αιτήματα για χορήγηση πιστοποιητικών, να βλέπουν τις εφημερίες των φαρμακείων και των νοσοκομείων, καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα του Δήμου.

Νέα γραμμή που στέλνει φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες

Την ίδια ώρα έχει τεθεί σε λειτουργία μια νέα γραμμή βοηθείας που αποτελεί παράλληλα και πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτημάτων για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωναϊού. Η τηλεφωνική γραμμή είναι το νούμερο 2813-409-999, που  λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ώστε οι δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  να καλούν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους, για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λπ. και εν συνεχεία, οι υπηρεσίες του Δήμου να τα αξιολογούν και να τα ικανοποιούν, στο μέτρο του εφικτού.  Aιτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό: https://www.heraklion.gr/request.html?wf_route_id=762

Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί και γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο νούμερο 2813-409-990, επίσης από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όπου οι ψυχολόγοι του Δήμου συνομιλούν καθημερινά και παρέχουν συμβουλές στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου,  στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των δημοτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ΑμεΑ, άτομα με χρόνιες παθήσεις),  με στόχο ουδείς να νιώθει μόνος ή αβοήθητος, σε αυτήν την δύσκολη περίσταση.