ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Με προειδοποιητικά πυρά σταμάτησαν μετανάστες που μπήκαν στην Ουγγαρία από τα σύνορα με τη Σερβία

Με προειδοποιητικά πυρά σταμάτησε Ούγγρος αξιωματικός ασφαλείας περίπου εξήντα μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν σε ουγγρικό έδαφος μέσω σημείου ελέγχου στο νότιο σύνορο με τη Σερβία.

Δεν υπήρξε τραυματισμός κατά το περιστατικό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας Σίλβια Σάμπο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών επιχείρησε να εισέλθει στο ουγγρικό έδαφος από το πέρασμα Ρόζκε γύρω στις 0430 GMΤ αναγκάζοντας τον αξιωματικό ασφαλείας να ανοίξει πυρ.

Το πέρασμα αυτό ήταν θέατρο των μεγάλης έκτασης επεισοδίων στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με χιλιάδες ανθρώπους που επιχειρούσαν να περάσουν σε έδαφος της ΕΕ μέσω των ουγγρικών συνόρων, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν διέταξε στη συνέχεια την ανέγερση μεταλλικού φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας ώστε να μειωθούν οι αφίξεις μεταναστών.

Αλλά στο τέλος του περασμένου χρόνου οι αφίξεις άρχισαν να αυξάνονται εκ νέου και αυτή τη στιγμή σημειώνονται πολλές εκατοντάδες απόπειρες εισόδου κάθε εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που επιχείρησαν σήμερα να εισέλθουν στην Ουγγαρία απέτυχαν και οι τέσσερις που κατάφεραν να εισέλθουν συνελήφθησαν, είπε η αστυνομία και πρόσθεσε ότι το πέρασμα έκλεισε.

(φωτογραφία αρχείου)