ΕΛΛΑΔΑ

Με το σύμβολο της Αναρχίας και μηνύματα κατά της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή «στόλισαν» στα Εξάρχεια το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Λίγες ημέρες μετά το κάψιμο και του δεύτερου χριστουγεννιάτικου δέντρου που τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων στην πλατεία εξαρχείων, κάτοικοι που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο αποφάσισαν να κάνουν τον δικό τους… ριζοσπαστικό στολισμό στην πλατεία.

Έτσι λοιπόν, αφού τοποθέτησαν, στο αγαλμα με τους τρεις έρωτες, ενα μεγάλο φωτεινό «Α» το χαρακτηριστικό σύμβολο της αναρχίας, στόλισαν τον καμένο έλατο με μηνύματα κατά της έντονης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή.

4991401
4991400
4991391
4991393-_1_

Να σημειωθεί πως την περασμένη Τετάρτη ο δήμος Αθηναίων τοποθέτησε ένα φυσικό έλατο στην πλατεία Εξαρχείων. Λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή του, άγνωστοι του έβαλαν φωτιά και ξήλωσαν τον φωτισμό από τις κολώνες. Ο Κώστας Μπακογιάννης, όμως, τόνισε πως το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων θα ξαναστηθεί και έτσι συνεργεία του δήμου το έστησαν εκ νέου. Και αυτό, όμως, είχε την τύχη του προηγούμενου και παραδόθηκε στις φλόγες.