ΚΡΗΤΗ

Μια ακόμα διάκριση στο Δήμο Ηρακλείου

 
Αυτή τη φορά για δράσεις ευαισθητοποίησης για τα ΑΜΕΑ και τη βιώσιμη κινητικότητα

Το Ηράκλειο διαφημίζεται σε όλη την Ευρώπη για τις δράσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018!

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το πέρας των δράσεων που οργανώθηκαν για την ΕΕΚ εκδίδει μία αναφορά με τα αποτελέσματα της διοργάνωσης και με τις καλύτερες δράσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ευρώπη!

Ανάμεσα στις 12 καλύτερες πρακτικές, το Ηράκλειο τοποθετείται 4ο με κύριο event προώθησης (#highlight) το flashmob, ένα θεατρικό χοροδρώμενο που διοργανώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου μπροστά από τη Λότζια με στόχο την ΑΡΜΟΝΙΚΗ συνύπαρξη όλων των χρηστών της πόλης!

Σε αυτό το δρώμενο, μία μητέρα με ένα παιδί, ένας κινητικά ανάπηρος, ένας τυφλός και μία ποδηλάτισσα προχωρούν αμέριμνοι στο δρόμο ….όταν η κίνησή τους εμποδίζεται από τα θορυβώδη αυτοκίνητα και μηχανάκια της πόλης!

Μετά από μία επίδειξη δύναμης από τους ισχυρούς του δρόμου… έρχεται η συμφιλίωση και η συμφωνία ότι ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό χοροδρώμενο σκηνοθετήθηκε εθελοντικά από τον κ. Γιάννη Πανταγιά, και οι συμμετέχοντες ήταν μέλη της θεατρικής ομάδας ΣΒΟΥΡΑ και της χορευτικής ομάδας Fantastic Flow. Καθοριστική ήταν η συμβολή της σχολής χορού Danziamo.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, “τέτοιες δράσεις δείχνουν ότι το Ηράκλειο δουλεύει με σταθερά βήματα για την ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των πολιτών του σχετικά με ζητήματα προσβασιμότητας και βιώσιμης κινητικότητας και η δράση του αυτή αναγνωρίζεται από την Ευρωπαική και Διεθνή Κοινότητα”!