ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥΚΡΗΤΗ

Μια εκδρομή στο Κουτουλουφάρι ΦΩΤΟ

Αν οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας σας έχουν κουράσει και αναζητάτε έναν ήσυχο προορισμό για ηρεμία και χαλάρωση δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το όμορφο Κουτουλουφάρι.

Γράφει η Νάντια Αλεξάκη

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό με 600 περίπου κατοίκους, 29 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου, χτισμένο στην πλαγιά του βουνού Πυργιά.

Απέχει λιγότερο από 1000μ. από την παραλιακή Χερσόνησο.

Αναμφισβήτητα, με την είσοδό σας στο χωριό θα σας γοητεύσει η απίστευτη ομορφιά και απλότητα του τοπίου.

Από τη μια, η θέα του Κρητικού πελάγους στο Λιμάνι της Χερσονήσου και από την άλλη, η θέα στο χωριό Κουτουλουφάρι, προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, που είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της Κρήτης.

 

Μπορείτε να περπατήσετε στα πλακόστρωτα σοκάκια και να θαυμάσετε την παραδοσιακή κρητική αρχιτεκτονική των σπιτιών, που είναι φτιαγμένα από πέτρα και χτισμένα αμφιθεατρικά, με υπέροχη θέα στον κόλπο της Χερσονήσου.

Τα καλντερίμια, οι καμάρες και οι εσωτερικές ολάνθιστες αυλές σκεπασμένες με κληματαριές είναι βασικά χαρακτηριστικά του οικισμού.

 

Στο μεταξύ, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό σας στα μαγαζιά της περιοχής , αλλά και να κολυμπήσετε στις όμορφες παραλίες της Χερσονήσου.

Ακόμη, μπορείτε να επισκεφτείτε μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως αυτοί στην Κνωσόκαι τα Μάλια, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Τέλος, έχετε ανεξάντλητες δυνατότητες για νυχτερινή διασκέδαση στα γειτονικά μπαρ και κλαμπ της Χερσονήσου.

 https://www.daynight.gr/