Το βιβλίο στα χέρια και την άποψη της Βασιλικής

«Μια στιγμή αρκεί» της Φωτεινής Αζαμοπούλου

Γράφει η Βασιλική Μολφέση

 

 

Εξαιρετικό και καλογραμμένο είναι το βιβλίο της Φωτεινής Αζαμοπούλου με τίτλο «Μια στιγμή αρκεί». Υπέροχη υπόθεση που παρασύρει τον αναγνώστη με τη μεστή αφηγηματική πλοκή και αναφέρεται στον έρωτα δυο νέων, του Αχιλλέα ,γιου της σκληρής δασκάλας Ελένης και της ορφανής από μητέρα Κανέλλας, με το τόσο ασυνήθιστο όνομα, που η συγγραφέας πλέκει πολύ όμορφα και με μαεστρία με το παραδοσιακό μας τραγούδι «Κανέλλα, κανελλόριζα και Άνθος της Κανέλας».

Με πολύ ωραίο λόγο, υπέροχες περιγραφές και ζωντανούς διαλόγους δίνεται η ζωή των δυο αυτών παιδιών, τον αγώνα τους για επιβίωση, τη συμπαράσταση των δικών τους ανθρώπων αλλά και την άσχημη συμπεριφορά από επίσης οικεία τους πρόσωπα που αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή και την μετέπειτα συμπεριφορά τους. Φιλίες, αγάπες, έρωτες, όνειρα, προσδοκίες συνθέτουν τη ζωή των ηρώων, τονίζοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες στις σχέσεις των ανθρώπων, είτε ανάμεσα στα ζευγάρια, είτε ανάμεσα σε γονιούς με παιδιά.

 

Πόσο ο εγωισμός και το πείσμα επηρεάζει συμπεριφορές , πόσο δύσκολο είναι για ορισμένους ανθρώπους να εκφράσουν την αγάπη και τη μεταμέλεια και πως μια στιγμή αρκεί στη ζωή για να φέρει χαρά αλλά και για να δώσει ανείπωτο πόνο. Αισιόδοξο βιβλίο με ήρωες που εξελίσσονται και ωριμάζουν κάνοντας την αυτοκριτική τους με σύμμαχο το χρόνο να επουλώνει τις πληγές τους. Υμνεί τον έρωτα, τη γυναίκα , τη μάνα και διδάσκει πως η ζωή συνεχίζεται παρά τις όποιες δυσκολίες και απώλειες, δημιουργεί καινούριες καταστάσεις με ελπίδα και όνειρα, παίρνοντας και φέρνοντας πρόσωπα στην πορεία της.