ΣΧΕΣΕΙΣ

Μικρά μυστικά για να φέρεις τον έρωτα κοντά σου.

 

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη

 

 

Είσαι νέα, όμορφη, ευκατάστατη, επιτυχημένη επαγγελματικά μα εν τούτοις νιώθεις εντελώς αποτυχημένη σαν γυναίκα κι αναρωτιέσαι γιατί;

Γιατί οι άνδρες δεν σε πλησιάζουν  ή ακόμα κι όταν σε πλησιάζουν  σε λίγο τρέχουν να εξαφανιστούν σαν κάτι πάνω σου να τους διώχνει, κι εσύ ψάχνεις να βρεις τι είναι αυτό το κάτι;

Γιατί, γιατί, γιατί, γιατί, δεν σταματάς μέσα σου να λες κι αναρωτιέσαι βλέποντας τη φίλη, τη συνάδελφο, τη γειτόνισσα, την όποια τέλος πάντων που δεν έχει ούτε τα μισά σου προσόντα, τι είναι αυτό που διαθέτει και κολλάν οι άντρες πάνω της σαν τσιμπούρια;

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθεις κι εσύ το μυστικό κι όταν το μάθεις και το εμπεδώσεις, θα διαπιστώσεις πως η επιτυχία στο συγκεκριμένο τομέα, οφείλεται σε μικρά κι απλά μυστικά, σε κανόνες που μπορεί να σου φανούν αστείοι και ντεμοντέ, είναι όμως  παλιές, σοφές, και δοκιμασμένες συνταγές που εκείνες που τις ακολούθησαν κατά γράμμα, κατά γράμμα κιόλας  πέτυχαν το σκοπό τους…

Άκουσε τις λοιπόν χωρίς να γελάσεις και προσπάθησε να τις  εφαρμόσεις… αν πάλι σου φανούν αστείες  προώθησε τις στις φίλες σου, ίσως σε κείνες  χρειαστούν, και μείνε εσύ η σύγχρονη  να παλεύεις να κερδίσεις  τον επίδοξο σύντροφο με φεμινιστικό τρόπο… κι όταν το καταφέρεις γράψε μου…

1 Γίνε ένα πλάσμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Τι σημαίνει αυτό; Απέκτησε το δικό σου στυλ χωρίς να επηρεάζεσαι ούτε από το τι φορά το τάδε μανεκέν στη τηλεόραση, ούτε από το πόσα κιλά είναι η τάδε τηλεπερσόνα… με το δικά σου όπλα θα κινήσεις τη μάχη, εσένα θα παλέψεις να αγαπήσουν, όχι το τάδε ή δείνα μοντέλο, ηθοποιό και τραγουδίστρια..

2 Μη μιλήσεις ποτέ πρώτη σ’ ένα άντρα.

Όταν λέμε ποτέ εννοούμε ποτέ…. Αν μιλήσετε εσείς, αν προκαλέσετε τη κουβέντα εσείς παρεμβαίνετε σε κάτι που από τη φύση του  σαν κυνηγός πρέπει να το κάνει ο άντρας κι έτσι δεν θα μάθετε ποτέ αν είχε σκοπό να σας φλερτάρει πριν αποφασίσετε να το κάνετε εσείς.  Και μπορεί βέβαια εκείνος να ακολουθήσει  το παιχνίδι του φλέρτ, όμως στο τέλος πάντα θα φλερτάρει την γυναίκα που θέλει κι έτσι εσείς το μόνο που θα κερδίσετε θα είναι να πληγωθείτε.

  1. Μην του τηλεφωνείς ενώ σπάνια να ανταποδίδεις τα τηλεφωνήματα του.

Το να τηλεφωνείτε συνέχεια σ’ ένα άντρα μοιάζει σαν να τον πολιορκείτε, εκείνος θα καταλάβει ότι του αρέσετε και θα πάψει  να ενδιαφέρετε. Συνεπώς, αν δεν θέλετε να  ξέρει ο άντρας ότι τον συμπαθείτε ή ότι νιώθετε κενό κι ανασφάλεια, μην το υ τηλεφωνείτε.  Αν δεν του τηλεφωνήσετε το ενδιαφέρον του να είστε σίγουρες ότι θα μεγαλώσει, και  θα επιθυμήσει να σας  ξαναδεί  σύντομα. Επιπλέον να θυμάστε ότι καλό είναι να μη μιλάτε για πάνω από δέκα λεπτά και επίσης πως πρέπει να τελειώνετε εσείς πρώτη την τηλεφωνική συνομιλίας. Έτσι του ανάβετε τη φαντασία και τον κάνετε να σας θέλει ακόμα περισσότερο.

  1. Μη δέχεσαι ραντεβού για το Σαββατοκύριακο εφόσον η πρόταση έγινε μετά τη Τετάρτη.

Να θυμάστε πως ο άντρας ο οποίος θέλει πραγματικά μια γυναίκα, δεν της τηλεφωνεί ποτέ τελευταία στιγμή , κι εφόσον πιθανόν τον έχουν φτύσει άλλοι ή άλλες, για να βγει μαζί της. Αν δεν σας τηλεφωνήσει από την αρχή της εβδομάδας, να είστε σίγουρη ότι αυτό είναι μια σαφής ένδειξη για το τι νιώθει για εσάς, ενώ αν εσείς τον διευκολύνετε μετά πρέπει να ξεχάσετε δια παντός ότι υπάρχει περίπτωση έστω και στο απώτερο μέλλον να σας ερωτευτεί.

5 Πάντοτε πρέπει να φεύγεις  πρώτη εσύ από το ραντεβού.

Ξέρω, είναι λίγο δύσκολο, είναι όμως εντελώς απαραίτητο να φεύγετε πρώτη εσείς από  ραντεβού αν θέλετε να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον.  Αν εκείνος σας θέλει πραγματικά θα ζητήσει να σας δει και την επαύριο, ενώ είναι μέγα λάθος  να προσκαλέσετε το συνοδό σας στο διαμέρισμα σας για ένα ποτέ ή καφέ αποσκοπώντας να σας ερωτευτεί βλέποντας την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας .

6 Μην τον συναντάς περισσότερο από μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

Αφήστε τον να νομίζει ότι έχετε άλλα σχέδια ή ότι δεν είναι το μόνο σας ενδιαφέρον σε τούτο τον κόσμο. Αν ενδώσετε σε καθημερινές συναντήσεις στην αρχή, το βέβαιο είναι πως επειδή οι άντρες ναι μεν ερωτεύονται εύκολα αλλά βαριούνται και εύκολα, πολύ σύντομα θα πεταχτείτε στο καλάθι των αχρήστων… γι’ αυτό αφήστε τη σχέση να βαδίσει σ’ ένα αργό ρυθμό αν ο σκοπός σας είναι να τον κάνετε να σας ερωτευτεί πραγματικά κι όχι να περάσετε καλά για ένα μικρό διάστημα.

7 Όχι, όχι, όχι αμέσως σεξ… τίποτα περισσότερο από τυπικά φιλιά στο πρώτο ραντεβού.

Αν μείνετε μόνο στο φιλί, θα τον αναγκάσετε να μη σας βλέπει μόνο σαν ένα αντικείμενο… αν πραγματικά ζητάτε μια ουσιαστική σχέση , ο επίδοξος σύντροφος  πρέπει να δει τη ψυχή σας κι όχι το κορμί σας…  συνεπώς όσο λιγότερα προσφέρετε τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να τον κάνετε να σας ερωτευτεί.

Κι επιτέλους και για εσάς είναι ευκολότερο να σταματήσετε κάτι  αν δεν αφήσετε τα πράγματα να γίνουν «σοβαρά» από τη πρώτη στιγμή.

8 Μην ανοίγεσαι πάρα πολύ γρήγορα.

Φροντίστε να είστε πνευματώδης αλλά όχι κουραστική, ενδιαφέρουσα αλλά και μυστηριώδης. Στο τέλος του πρώτου ραντεβού εκείνος δεν πρέπει να γνωρίζει παρά ελάχιστα πράγματα για σας, όπως το όνομα σας, που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε, τι σπουδάσατε, και τέτοια παρόμοια, τίποτα όμως από προηγούμενες σχέσεις  και προσωπικά μυστικά σας.  Αυτό όχι μόνο δεν είναι έξυπνο αλλά δεν φέρνει  και αποτέλεσμα αφού σε κανέναν αντρα δεν αρέσει ο ρόλος του ψυχαναλυτή.

Να θυμάστε πάντα πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει.»

9 Μην του λες  εσείς τι να κάνει.

Αν ο φίλος σας τα Σαββατοκύριακα επιλέγει να πάει στο χωριό του  ή κατασκήνωση με τους συναδέλφους του αντί να μείνει μαζί σας, δυο επιλογές έχετε: Ή να διαλύσετε τη σχέση σας ή να τον αφήσετε να κάνει ότι θέλει.  Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν θα του πείτε εσείς τι να κάνει… δεν είναι κτήμα σας.

Στο κάτω , κάτω εκείνος θέλει μια γυναίκα που να περνά μαζί της καλά,  κι όχι να καθορίζει τη ζωή του. Γι’ αυτό αφήστε τον στην ησυχία του και  πείτε τη γνώμη σας μόνο αν σας ζητηθεί.

10 Μη συζείς με έναν άντρα- ούτε να αφήνεις τα πράγματα σου στο σπίτι του-

Οι γυναίκες που πιστεύουν ότι ο έρωτας, και δη ο γάμος,  θα έρθει  με τη συγκατοίκηση, μαθαίνουν τις πιο πολλές φορές , και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο, ότι τα πράγματα μόνο έτσι που δεν είναι. Απλώς, μέχρι να πάρει κάποια γυναίκα το μάθημα της έχει γίνει κομμάτια κι έχει μεγαλώσει κατά τρία ή τέσσερα χρόνια.

Για σκεφτείτε λοιπόν; Υπάρχει κάποιος λόγος για να συγκατοικήσεις με έναν άντρα αν πρώτα δεν έχεις ορίσει ημερομηνία γάμου;  Αφού κατά κοινή ομολογία η συμβίωση φθείρει τη σχέση εσύ γιατί βιάζεσαι να επισπεύσεις τη φθορά;

Άσε που είναι και το άλλο, κείνο που λέει πως «ο έρωτας είναι σαν τη σκιά σου, όσο τον ακολουθείς απομακρύνεται»… για να μην απομακρυνθεί λοιπόν αυτός απομακρύνσου εσύ… τον επισκέπτεσαι τα βράδια, κοιμάσαι μαζί του μερικές φορές, αλλά το πρωί φεύγεις σαν κυρία, και μάλιστα χωρίς, υποτίθεται, να έχεις ξεχάσει τα μισά σου πράγματα εκεί ώστε να τον κάνεις να πιστέψει πως δημιουργείς εναγωνίως τρόπους για να επιστρέψεις.