ΚΡΗΤΗ

Μικροί και μεγάλοι με δάκρυα στα μάτια είπαν το ύστατο χαίρε στην Δέσποινα

Ένα χρήσιμο άνθρωπο,με ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης,της προσφοράς,ένα εργάτη του Πολιτισμού της Αυτοδιοίκησης που διακρινόταν για το ήθος του,αποχαιρέτησαν για το αιώνιο ταξίδι χθες  το απόγευμα στο δημοτικό διαμέρισμα Ινιου του Δήμου Μινώα,συγγενείς,φίλοι,και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή και το Ηράκλειο.

Μικροί και μεγάλοι με δάκρυα στα μάτια είπαν το ύστατο χαίρε στην Δέσποινα Καινουργιάκη-Τζανακάκη π.πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Ινιου-Μοναστηρακίου,π.κοινοτικο σύμβουλο, που έφυγε πρόωρα απο την ζωή,παλεύοντας με θάρρος και αξιοπρέπεια την επάρατη νόσο.Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε γενικό πένθος στον Ιερό Ναό Αγ Γεωργίου Ινιου και η ταφή έγινε στον γειτονικό οικισμό Μοναστηράκι.

Για την ζωή της εκλιπούσας,την άξια οικογένεια της αλλα και την σημαντικότητα της προσφορά του έργου της,μίλησαν σε επικήδειους λόγους ο εκπαιδευτικός Κώστας Βελεγράκης,ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ινιου-Μοναστηρακιου Τιτος Κοκολακης,οι Ιερείς πατήρ Νικόλαος Κοκολάκης,πατήρ Κωνσταντίνος Καλογιαννακης οι οποίοι και εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

“Πενθούμε όλοι,μαζι με την αξια οικογένεια της τον χαμό της Δέσποινας μας και το κενό που αφήνει θα ειναι δυσαναπλήρωτο” ανέφερε ο διάδοχος της Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ινιου -Μοναστηρακίου Τίτος Κοκολάκης.

Ο ίδιος τονιςε ,οτι,”η Δέσποινα για πολλά χρόνια πρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο Ίνι – Μοναστηράκι, υπηρέτησε εθελοντικά την κοινωνία και τον πολιτισμό μας, με αίσθημα ευθύνης, με ήθος, με ευγένεια και εντιμότητα κερδίζοντας δίκαια την εμπιστοσύνη και την καθολική αναγνώριση όλων.

Επίσης στην δοκιμασία της αντιμετώπισε τις δυσκολίες της ζωής με σθένος και μαχητικότητα δίδοντας η ίδια ελπίδα και κουράγιο στους  γύρω της και σε όλους μας” Επίσης ο π.Προεδρος της Κοινότητας Ινιου Αντώνης Παπαδάκης (ΠΑΝ)που ειχε συνυπηρετισει στην κοινότητα με την εκλιπούσα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”Δέσποινα καλή κι αγαπημένη. Αγαπημένη μάνα, αδελφή, σύζυγος, νοικοκυρά και πανταβοηθουσα. Έφυγες κι αφίσες πίσω σου ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Κενό που δύσκολα μπορείς να το περιγράψεις με λόγια. Μόνο όσοι σε έζησαν από κοντά μπορούν να νοιώσουν το μέγεθος της απουσίας σου. Εγώ προσωπικά μπορώ να πω, πως τα χρόνια που θητευσαμε μαζί στην τότε μεγάλη Κοινότητα Ινιου είδα την μεγάλη ικανότητα σου στο να συμβάλει στα κοινά. Αλλά και αργότερα στον πολιτιστικό σύλλογο. Ήσουν ένα πρόσωπο βαθειά πολιτικοποιημένο. Αγωνίστρια της δημοκρατίας. Καλό σου ταξίδι Μπουμπουλίνα, όπως συνηθιζα να σε αποκαλώ.”

Έφυγε πρόωρα η Δέσποινα του Πολιτισμού