ΚΡΗΤΗ

Μνημεία, Κνωσός, τείχη, ρέματα…όλα στον χάρτη του υπερ-ταμείου!

Στο χάρτη δημοσιεύονται όλες οι κρίσιμες “περιοχές” που περνούν στο Υπερ Ταμείο

Είναι απίστευτο, αλλά απολύτως πραγματικό! Ένας χάρτης έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι σχεδόν ολόκληρο το Ηράκλειο έχει μπει στην διαβόητη λίστα του Υπερταμείου.

Η εφημερίδα Πατρίς δημοσιεύει τον χάρτη με τα 178 ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και θησαυροί πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικά κτήρια ,όλο το δημόσιο…Ηράκλειο!

Στον χάρτη   αυτό παρουσιάζονται με κίτρινο χρώμα τα μουσεία ,μνημεία,αρχαιολογικοί χώροι  που μέχρι τώρα  δεν ήταν γνωστά όπως  ο  Άγιος Πέτρος,η Αυλή της Αγίας Τριάδας ,τα κτήρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου επί της Χατζηδάκη ,το παλαιό κτήριο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου (Καπνεκοπτήριο),αλλά και τα ήδη γνωστα:

-Η Κνωσός με ‘όλες ανεξαιρέτως τις ι απαλλοτριωμένες εκτάσεις   συμπεριλαμβανομένου του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου, του Ανακτόρου, του Μικρού Ανακτόρου, της Βασιλικής Έπαυλης, κ.α. σημαντικών μνημείων της Κνωσού. Επίσης είναι μέσα η Βίλα Διονύσου και η Βίλα Αριάδνη καθώς και το πάρκιγκ της Κνωσού).

-Τα Ενετικά Τείχη   (οχυρώσεις, οι τάφροι, πύλες, προμαχώνες, στοές π.χ. Πύλη Παντοκράτορα Σαμπιονάρα, τένις, πάρκιγκ κλπ.)

-Τα Νεώρια

-Το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

-Το φρούριο Κούλες,

-το κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη,

-το κηποθέατρο Μάνου Χατζηδάκη

τα τρία κτήρια επί της οδού Δικαιοσύνης (Περιφέρεια – Δικαστήρια – πρ. Αστυνομική Δ/νση), το Πανάνειο Νοσοκομείο

-το Παγκρήτιο Στάδιο

Ακόμα στο Υπερταμείο περνούν όλα τα νταμάρια Κατσαμπά (ΕΘΙΑΓΕ κ.λπ.), τα  πάρκα Γεωργιάδη και  Θεοτοκοπούλου και όλα τα πάρκα της πόλης,το στάδιο Ελευθερίας, όλες οι πλατείες (Ελευθερίας, Κορνάρου κ.ά.), πλατεία λιμανιού 18 Άγγλων και διάφορα παλιά κτήρια του Δημοσίου που ενοικιάζονται από ιδιώτες (εφόδου, Βίγλα κ.ά.).

 

πηγή ΠΑΤΡΙΣ