ΚΡΗΤΗ

Μοίραζε τα ναρκωτικά μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του

Με μία πραγματικότητα που όσες φορές κι αν αντιμετωπιστεί, πάντοτε σοκάρει, ήρθαν αντιμέτωποι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Η συνήθης έρευνα μετά από πληροφορίες για «νταλαβέρι» ναρκωτικών αποκάλυψε ότι όλο αυτό το παράνομο και θανατηφόρο «παιχνίδι» γινόταν μέσα στο σπίτι του υπόπτου και πολύ πιθανόν μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του, αλλά και της συζύγου του.

Φαινόμενο σπάνιο, αλλά όχι πρωτόγνωρο, πάντοτε όμως σοκαριστικό για τις εικόνες που θα συνοδεύουν ανήλικα παιδιά στην πορεία της ζωής τους.

Η νέα υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πληροφορίες που δόθηκαν στο ΤΔΝ Ηρακλείου και έπειτα από ολιγοήμερη παρακολούθηση των κινήσεων του 41χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος είχε στήσει την παράνομη «επιχείρησή» του, πότε στο σπίτι και πότε κάνοντας ο ίδιος παραδόσεις στους ενδιαφερόμενους χρήστες ναρκωτικών, που αποτελούσαν το πελατολόγιό του

. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ποσότητες κάνναβης που διακινούσε ο 41χρονος, όμως  στην πορεία των ερευνών βρέθηκαν και ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα του ναρκωτικού, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο 41χρονος δεν εργαζόταν. Κέρδιζε σύμφωνα με τις Αρχές τα προς το ζην από το εμπόριο ναρκωτικών.

Προχθές μάλιστα, οπότε και συνελήφθη, είχε φροντίσει να πάει με τη σύζυγο και τα δύο του ανηλικά παιδιά πρώτα στη θάλασσα. Όταν επέστρεψε, δέχτηκε και τον 38χρονο πελάτη του, επιχειρηματία της πόλης που πήγε στο σπίτι του 41χρονου, δυτικά του Ηρακλείου, για να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο 38χρονος πήγε στο σπίτι του 41χρονου και φεύγοντας από αυτό ακινητοποιήθηκε, από άνδρες της Δίωξης. Όταν ακινητοποιήθηκε, του έγινε σωματικός έλεγχος, από τον οποίο προέκυψε ότι είχε στην κατοχή του περίπου εννέα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ο 38χρονος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου θα κατέληγε λίγη ώρα μετά και ο 41χρονος.

Πράγματι, λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του πρώτου, ο 41χρονος διαπιστώθηκε ότι έφυγε από το σπίτι του και ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση. Όταν και σε εκείνον έγινε σωματικός έλεγχος, βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις συσκευασίες με περίπου 25γραμμάρια κάνναβης. Εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι σχεδίαζε να παραδώσει τα ναρκωτικά που είχε μαζί του στους πελάτες του.

Έρευνα στο σπίτι

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα ναρκωτικά ήταν σε κοινή θέα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι διάφορες ποσότητες βρέθηκαν στην κρεβατοκάμαρα, στα κομοδίνα αλλά και σε μία τσάντα θαλάσσης!

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δύο νάιλον σακούλες και κάποιες χάρτινες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, το βάρος της οποίας ξεπερνούσε τα 650 γραμμάρια. Επίσης, βρέθηκαν κάποιες σακούλες με 7,5 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές με υπολείμματα ναρκωτικών και το ποσό των 2.900 ευρώ, προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Αυτό που επίσης κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών, ήταν το σημειωματάριο του 41χρονου, όπου με κωδικούς έγραφε ονόματα χρηστών και τα χρήματα που εισέπραξε ή κάνει να πάρει, καθώς και τις ποσότητες που έδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, δεν αναφέρθηκε όμως στο πώς προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν πλέον οι σημειώσεις του 41χρονου, αλλά και το κινητό του τηλέφωνο με σκοπό να βρεθούν τόσο οι προμηθευτές του, όσο και οι πελάτες του.