ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων δεν είναι προεκλογικό μπόνους

«Η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων δεν είναι προεκλογικό μπόνους για κανέναν», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δεν πρέπει να με βλέπετε ούτε ως υπέρμαχο της κυβέρνησης ούτε ως πολέμιο της κυβέρνησης, είμαι μόνο υπέρ της Ελλάδας», τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News».

«Έχω σιχαθεί αυτές τις πολιτικές κορόνες όσων προσπαθούν να μας πουν ότι η Κομισιόν δεν είναι αντικειμενική», δηλώνει ακόμη μεταξύ άλλων και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αντικειμενική.

«Μπορούμε να είμαστε φίλοι του ελληνικού λαού, να έχουμε καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να είμαστε υποκειμενικοί ή να υποστηρίζουμε το ένα ή το άλλο κόμμα. Το μόνο κόμμα που υποστηρίζουμε στην Ελλάδα είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός και αυτό είναι υπερκομματικό», ανέφερε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο κοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης, εξέφρασε την ελπίδα να είναι υπερκομματική η συμφωνία για αυτά, γιατί «οι Ελληνες το αξίζουν».

Στις δηλώσεις του ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι ο ίδιος δεν ήταν υπέρ της μείωσης των συντάξεων, από την πρώτη στιγμή που το μέτρο έπεσε στο τραπέζι, τον Απρίλιο του 2017. «Αυτό δεν ήταν δημαγωγία, τίποτα δεν ήταν δεδομένο αφού τεκμηρίωση της απόφασης και των στοιχείων ήταν μια απαιτητική διαδικασία», εξήγησε.

iefimerida.gr