ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2018: Η βιομηχανία του… σεξ στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο στην Ρωσία

Σε ρυθμούς Μουντιάλ 2018 είναι από την Πέμπτη ολόκληρη η υφήλιος. Κάτι που οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν πως και πως. 32 ομάδες – χώρες θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Ρωσίας για να κατακτήσουν το πολύτιμο τρόπαιο και να αναδειχτούν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο. 

Γράφει ο Ανδρέας Ντίνης 

Στην Ρωσία λοιπόν αναμένονται δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι των χωρών οι οποίοι θα απολαύσουν μπάλα. Εκτός όμως από τις θεαματικές τελετές έναρξης, τις φάσεις των αγώνων, τα γκολ και τις εμπειρίες που σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα, υπάρχουν και οι άλλες όψεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως το άφθονο ποτό που ρέει εντός και εκτός γηπέδων,  τα επεισόδια ( που ας ελπίσουμε να διαψευσθούμε,αναμένονται στην Ρωσία) μια παράλληλη αγορά από νόμιμα και παράνομα ήδη και υπηρεσίες. Σε αυτό το τελευταίο θα σταθούμε στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν και εμείς και συγκεκριμένα στην βιομηχανία του σεξ.

Στο νέο τεύχος του ΕΤ Mazgazine του EleftherosTypos.gr θα ασχοληθούμε με το τι συμβαίνει πίσω από τα λαμπερά φώτα των γηπέδων, το πως έχουν «οργανωθεί» για το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και για τον πρώτο [ηλεκτρονικό οίκο ανοχής» που θα λειτουργήσει στην χώρα.

 

Ρωσία 2018: «Προσοχή στις πόρνες»

Οι προειδοποιήσεις για τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στην Ρωσία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι πολλές, όσον αφορά τον αγοραίο έρωτα. Μερικές από αυτές αναφέρουν πως οι κοπέλες οι οποίες οι φίλαθλοί θα θελήσουν να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί τους μπορεί να είναι από κλέφτες μέχρι και κατάσκοποι. Ζητούν επίσης από τους επίδοξους «τουρίστες του σεξ» να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στα μέρη στα οποία θα ζητήσουν την ηδονή αλλά ακόμα και στα μπαρ στα οποία θα βρίσκονται, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ρίξουν κάτι στο ποτό τους να την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσουν να μην έχουν τίποτα πάνω τους ( εννοώντας φυσικά λεφτά και ταξιδιωτικά έγγραφα).

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες που έρχονται από την Ρωσία μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης  και αναφέρουν τις τιμές που θα «παίζουν» στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα  λένε πως θα κυμαίνονται από 50 έως 600 δολάρια ανάλογα με την υπηρεσία και το χρονικό διάστημα που θα προσφέρει η κάθε κοπέλα, ενώ η πληρωμή συνήθως αναμένεται να γίνεται σε «σκληρό» νόμισμα – ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την πορνεία για την Ρωσία προκαλούν ίλιγγο. Σύμφωνα με τα ποιο πρόσφατα στοιχεία λοιπόν στην χώρα υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο (εγχώριες) ιερόδουλες ενώ τα ίδια στοιχεία αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα 500 χιλιάδες κοπέλες από διάφορες άλλες χώρες , με μεγάλο ποσοστό από την Νιγηρία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην Ρωσία  η πορνεία είναι παράνομη.

Ακόμα ένα αξιοσημείωτο είναι πως  οι (εγχώριες) ιερόδουλες στην Ρωσία υπερβαίνουν τον αριθμό των γιατρών στη χώρα, όπως αναφέρει έρευνα που έκανε η ρωσική κυβέρνηση πριν δύο χρόνια.

Οι προειδοποιήσεις που αναφέραμε παραπάνω προς τους φιλάθλους-θεατές που θα ταξιδέψουν στην Ρωσία για την αγαπημένη τους ομάδα, δίνονται καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια μίνι-άνθηση στην βιομηχανία πορνείας, που διακινούνται από τη Νιγηρία και πρόκειται κυρίως για γυναίκες που είναι θύματα σωματεμπορίας. Πολλά τουριστικά γραφεία προειδοποιούν τους επικείμενους «πελάτες» να είναι ιδιαίτερα προσεκτική για το ενδεχόμενο εκβιασμού με την διαρροή «πονηρών» φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και στην οικογένεια τους.

Η Τζούλια Σιλουγιάνοβα, της ρωσικής ομάδας εναντίον της δουλείας, Alternativa, δήλωσε στο Reuters: «Αυτό (εννοώντας το Mundial ) είναι ένα πραγματικό δώρο για τους λαθρεμπόρους,  καθώς ανακαλύψαμε ότι περίπου 30 θύματα (γυναίκες της Νιγηρίας) ήρθαν μόνο στη Μόσχα πέρυσι. Η πορνεία είναι παράνομη στη Ρωσία, αλλά τα πρόστιμα είναι χαμηλά και δεν θεωρείται σημαντικό πρόβλημα». Την ίδια στιγμή η υπηρεσία NAPTIP,της Νιγηρίας δήλωσε πως η Ρωσία θα μπορούσε να δει μια «εισροή σεξουαλικών εργαζομένων από τη χώρα», πολλοί από τους οποίους είναι θύματα της σύγχρονης δουλείας.

Όπως αναφέρει  η NAPTIP: «με τα χρόνια, πολλές νέες γυναίκες παρασύρθηκαν στην Ευρώπη με υποσχέσεις για καλές θέσεις εργασίας, αλλά καταλήγουν στην πορνεία. Σε αυτό το  Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε πολλά από τα θύματα εμπορίας , καθώς οι διακινητές ανθρώπων έχουν σχεδιάσει να επωφεληθούν από τους χαλαρούς ελέγχους θεωρήσεων από τη Ρωσία για το Mundial , για τη μεταφορά περισσότερων γυναικών στη χώρα» αναφέρουν οι Νιγηριανοί αξιωματούχοι.

Η διαδικασία θεωρήσεων της Ρωσίας είναι συνήθως αυστηρή και αυτό καθιστά δύσκολη και δαπανηρή τη διακίνηση ανθρώπων στη χώρα, όμως, λόγω της επερχόμενης μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, οι θεατές μπορούν να εισέλθουν στη χώρα με ένα εισιτήριο και ένα δελτίο ταυτότητας, και αυτό είναι που κάνει ευκολότεροι την «δουλειά» για τους διακινητές.

Ο αριθμός των Νιγηριανών γυναικών, πολλές από τις οποίες είναι ανήλικες, που έφτασαν στην Ιταλία και από εκεί προωθήθηκε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αυξήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, από 1.454 το 2014 σε 11.000 πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔOM). Περίπου 4.000 έφθασαν το 2017, πρόσθεσε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών. Από αυτό το ποσοστό, τουλάχιστον τέσσερις στους πέντε από αυτούς εξαναγκάστηκαν στην πορνεία.

O πρώτος «ηλεκτρονικός οίκος ανοχής»

Το Mundial της Ρωσίας το οποίο θα έχει αρκετές πρωτοτυπίες εντός του αγωνιστικού χώρου, όπως είναι το VAR (Video assistant referee ) θα έχει και «πρωτοτυπίες» εκτός γηπέδων.  Σεν αυτό λοιπόν το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι λειτουργήσει και ο πρώτος ηλεκτρονικός  οίκος ανοχής της Ρωσίας που επιδιώκει να προσελκύσει πελάτες που παρακολουθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο.  Το Dolls Hotel (όπως είναι το όνομα του) άνοιξε πριν λίγες μέρες τις πόρτες του ανάμεσα στους ψηλούς ουρανοξύστες της επιχειρηματικής ζώνης της Μόσχας.

Τα ρομπότ ιερόδουλες» που θα εργάζονται εντός του Dolls Hotel, ονομάζονται Lolita, Sasha, Natasha, Alise και Isilel και περιμένουν τους πελάτες,ενώ τα δωμάτια τα οποία θα κοστίζουν μεταξύ  17,75 και  29,50 λιρών Αγγλίας την ώρα.

 

Το Mundial της Βραζιλίας και οι καταγγελίες για την παιδική πορνεία

Πριν από τέσσερα χρόνια και με το άνοιγμα της «αυλαίας» του Mundial της Βραζιλίας,  χιλιάδες γυναίκες στράφηκαν στην πορνεία, ελπίζοντας ότι θα κάνουν… χρυσές δουλειές, χάρη στους περίπου 600 και πλέον χιλιάδες τουρίστες – φιλάθλους των 32 ομάδων-χωρών που  έφτασαν στην χώρα για την διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στους οίκους ανοχής στη Βίλα Μιμόζα, μια εργατική συνοικία, όπου συχνάζουν οι περισσότερες πόρνες, το προσωπικό είχε αυξηθεί κατά πολύ, καθώς περίπου 4.000 κοπέλες στράφηκαν στον πληρωμένο έρωτα έναν μήνα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ιδιαίτερα ανησυχητικό ήταν το φαινόμενο της παιδικής πορνείας, που την περίοδο του Mundial αυξήθηκε κατά 40%. Μικρά κορίτσια, μόλις 10 ετών, πωλούσαν το κορμάκι τους  1.63 ευρώ. «Πολύ συχνά, μάλιστα, στρέφονται στα ναρκωτικά, καθώς το να σνιφάρω, με ζαλίζει και μου κόβει την πείνα. Οπότε δεν χρειάζεται να φάω», είχε πει η Λορίσα, ένα μικρό κορίτσι, στη Mirror. «Με βοηθάει να αντιμετωπίζω τη βία και τον κίνδυνο στους δρόμους», προσθέτει.

eleftherostypos.